Prostreno.cz

Hubnete? Snažte se jíst více jablek a kuřecího masa

Chcete se stravovat tak, aby to mělo na redukci váhy ten nejpříznivější vliv? Pak vsaďte na drůbež jakožto bohatý zdroj bílkovin. Vyplatí se také zvýšit příjem brokolice a celeru, protože tyto druhy zeleniny zase poskytují poctivou dávku vlákniny.

Ať už člověk drží dietu, nebo prostě jen vyznává zdravý životní styl, je dobré vyhýbat se všemu, co nemá nouzi o tuky, sacharidy, kalorie a potenciálně škodlivé přísady. Souhlasíte? Pak by vás mohl zajímat jídelníček, který je jako stvořený pro jedince shazující nadbytečná kila i ty, kteří se prostě snaží udržet v kondici i dobrém rozmaru. Které potraviny odborníci vřele doporučují?

Brokolice, zelená pro štíhlé křivky

Brokolice je nejen chutná a naprosto „light“, ale i nesmírně zdravá. Proto na ni pějí chválu lékaři i výživoví odborníci všude, kudy chodí. Příbuzná květáku, kromě toho, že reguluje škodlivý cholesterol, zachovává funkční trávení a poskytuje ochranu před rakovinou. Také značně podporuje metabolické funkce. Díky vysokému podílu vlákniny dokáže navodit dlouhotrvající pocit sytosti, což je při hubnutí jen ku prospěchu.

Jablka, sladká klasika

Jak často si pochutnáte na těchto šťavnatých plodech? Ať už řeknete cokoli, frekvenci jejich konzumace klidně ještě navyšte. Závěry americké studie provedené na univerzitě v Iowě sdělují, že ženy, které jedí více jak tři jablka denně, mají nižší index tělesné hmotnosti. Tedy alespoň v porovnání s jejich kolegyněmi, které se tomuto ovoci vyhýbají.

Dary jabloně poskytují i vitaminy B1, B2, B3, B6, C a E, provitamin A i kyselinu listovou. Naleznete v nich rovněž spoustu antioxidantů a pigmentových látek, které snižují riziko srdečních chorob. Jelikož jsou z 85 % tvořeny vodou, věnují svým konzumentů i trochu té hydratace.

Kuřecí maso pro energii

Funkce bílkovin v lidském těle jsou velice rozmanité. Tyto látky slouží k obnově a tvorbě buněk, tudíž úzce souvisí s hojením a regenerací. Zároveň se podílejí na budování svalů, a co mluvit mají i do produkce hormonů a protilátek. To ale není všechno. Bílkoviny hrají zásadní roli také při redukci váhy, neboť v důsledku snížení energetického příjmu slouží jako náhradní druh energie. Odkud je můžete čerpat? Bohatým zdrojem proteinů je kuřecí maso, které díky jejich přítomnosti hodně prospívá metabolismu.

Celer, parťák do nepohody

V režimu hubnutí je trefou do černého i opomíjený celer, jelikož obsahuje 75 % vody a 25 % vlákniny. Váhové následky z jeho konzumace neplynou – má pouhých 19 kcal na 100 gramů. Zelenina typické vůně i chuti zároveň bojuje proti zánětům, uklidňuje nervový systém a poměrně rychle navozuje ospalost. Aby toho nebylo málo, také přispívá k redukci škodlivého cholesterolu. A to se hodí vždycky!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat