Komentáře k článku

Helena Novotná 25.08.2022

Já mám alergii na čerstvý ananas. Stačí kdybych jenom ochutnala tak se začnu dusit. Nemůžu dýchat a o teče mi krk. Sterilizovany mi nevadí.

Anet 15.01.2022

Ja nemam od doktora primo zjisteno ze mam alergii na ananas ale po jeho konzumaci mi zacne byt strasne horko potim se jak v saune. Obcas se mi i blbe dycha a hodne se mi mota hlava. Takze si myslim ze ji mam..

Vítězslava Sovisova 20.10.2021

Ananas mam rada a taky si ho miluji Zaha mě po něm nepali, mam rada i zaváděny, ale lepší je čerstvi. Je mi lidí líto co maji po ananasu problemi.

Dada Novotna 20.10.2021

Ahoj setkal se prosim nekdo s alergickou reakci koprivka po ananasu dcerka 10let vcera ananas mela dnes mo ji poslali ze skoly ze zrejme nestovice pani doktorka uznala ze nestovice nikoliv spise koprivka po ananasu predepsala nam antibiotika penicilin dekuji za odpoved.

Lenka Dada Novotna 14.12.2021

Ja mam koprivku po ananasu . Cerstvem i kompotu a ananasovem dzusu. Proste ho nejim. Jako diteti mi nevadil. Az v dospelosti.

Jana. Píše se, že pomáhá spolehlivě tepelná úprava - třeba zahřát nasucho na pánvi, pak nepálí. 10.09.2021

Taky se ho nesmí sníst moc najednou.

Jiří 08.09.2021

Za 15,-kč jsem obdržel od lídlu skvělou zábavu na celý večer! A to mám ještě jeden stejně zelenej ve špajzu. Super AKCE, díky!

Vašek 05.08.2021

Včera jsem zjistil že kromě pálení mi po čerstvém ananasu krvácí i jazyk docela jsem se lekl než jsem narazil na článek.Kurnik menopauza u chlapa se jen tak nevidí co 😉

Emílio 08.06.2021

je mi 30 vždy jsem snědl jen par kousků a cítil jsem jakoby perleni na rtech. .no dnes jsem dal cely ananas sám, klasicky jsem citil to perlení a že si vyplachnu pusu.. no u zrcadla jsem si vsiml že mam na spoustě mistech na rtech mikro trhlinky a sem tam i na jazyce z kterych mi tekla krev.. opravdu zajímavý objev

Actavis 04.05.2021

Právě sem si dal ananas a je to jako kdyby se řezal žiletkou do jazyka prostě hnus

Míša 22.03.2021

Právě jsem dojedla ananas a mám pusu v plamenech. Je to hrůza.

OtaS 22.03.2021

V minulosti jsem s tím problémy neměl, až v posledních letech. Pálí mi po snězení pár plátků čerstvého ananasu celá dutina ústní, zejména jazyk a vnitřní strana rtů. Už druhý den. Ale už se to zlepšuje. Tak intenzivní reakci jsem ještě nezažil. Je to nepříjemné, něco jako afty. Asi budu muset čerstvý ananas ze svého jídelníčku nadobro vynechat. Je ale fakt, že tento byl silně nedozrálý, možná, že to má souvislost.

Katarina ♥️🐯 09.03.2021

Zrovna před chvílí jsem jedla Ananas a strašně mě páli pusa tak jsem narazila na tuhle stránku

Tomáš Katarina ♥️🐯 12.06.2021

jsem na tom úplně stejně

Jack Sparrow 24.02.2021

Děkuji za radu kloktání vody se solí, pak jsem si vyčistila zuby a kloktala ústní vodu, je to výrazně lepší

fcknzs 01.02.2021

Teď jsem jedla ananas a pěkně mě pálí jazyk.

Pavla 26.12.2020

Snědla jsem před chvílí ananas a pálí mě jazyk a rty. Proto jsem se šla podívat na internet je-li to možné a narazila jsem na tuto stránku.

Pita 26.12.2020

Pomáhá čistá voda se solí kloktat a klidně polknout,, neutralizuje bromelain.

Pavla Pita 26.12.2020

Díky za typ, jdu na to...

Pita 26.12.2020

Teď jsem dojedl čerstvý ananas trochu kyselý,, pak mě začala hořet pusa konkrétně jazyk, a koutky,, hrozný zážitek!! " Trvá to asi 15 min. Po vyplachovani vodou. Hrůza,,, to chilli papričky jsou zlatý!

Richard 10.04.2019

Mám "anginu z ananasu".:-/ Dříve jsem jedl ananas několikrát do roka. Nedávno mě kolega z práce poučoval jak je ananas zdravý moc jsem zdravý nebývám proto jsem ho začal jíst více, a tak snědl jsem klidně celý za den, pálil mě z něho jazyk, ale já jsem to ignoroval, zapil vodou, pálení mě postupně ustalo. Až minulý týden mě začalo bolet v krku, zhoršovalo se to, nemohl jsem skoro polykat. Nakonec jsem se vydal k doktorce, ta konstatovala, že mám krk pěkně postižený, dala mě antibiotika a at jím zmrzlinu. Ananasy jsem konzumoval vesele dál. Zdraví se nelepšilo, spíše naopak, dostal jsem neutišitelný kašel připomínající astmatický záchvat,nakonec se venku zklidnil. Až dnes ze zoufalství, jsem objeví na netu, že ananas může škodit. Obsahuje enzym zvaný bromelain zvláště tvrdá část uprostřed, enzym rozkládá bílkoviny, tedy i moje ústa a jícen. Nyní nemohu polykat, bolí mě v puse i zuby mě bolí, pálí a slzí mě oči a mám silnou rýmu. Ananas jsem jedl dnes naposled a budu se modlit aby se tělo z toho nějak dostalo.*5*

konatovka 10.08.2018

Tak to se mi ještě nestalo, určitě je to nepříjemné. Ananas mám ráda, ale nikam to s ním nepřeháním.*1*

Kristyna04 10.08.2018

Jelikož mám citlivý jazyk, tak mě občas po snědení ananasu brní *5*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat