Prostreno.cz

Potraviny, které zatočí s pocitem nafouklého břicha

Nemáte chuť na jogurt, fenyklový čaj nebo třeba banán? Tyto dary přírody jsou vřele doporučovány každému, kdo bojuje s nafouklým břichem. Proč fungují jako účinné medikamenty téměř na počkání? To se dozvíte z následujících řádků!

Drtivá většina příčin nafouklého břicha obvykle více či méně souvisí s celkovým životním stylem. Na vině pak podle odborníků bývá konzumace nevhodných potravin a hlavně přejídání, které je nechvalně známou vizitkou moderní populace. Že jíte zdravě, a přesto se cítíte jako balon těsně před prasknutím? Pak je možná strůjcem premenstruační syndrom, kterým trpí až třetina žen v plodném věku. Každopádně není třeba zoufat, protože úlevu slibují tyto potraviny. Pro co okamžitě vyrazit do obchodu?

Jogurt jako učiněná první pomoc

Že si na jogurty příliš nepotrpíte? Je nejvyšší čas změnit své stanovisko, protože „dobro v kelímku“ vám hodí záchranné lano, když je vám ouvej.

„Jogurt obsahuje spousty prospěšných bakterií, které podporují zdraví celého gastrointestinálního traktu. Pokud trpíte nadýmáním nebo plynatostí, doporučuji toto probiotikum zahrnout do stravy, protože od takových obtíží dokáže ulevit,“ vysvětluje americká výživová poradkyně Jessica Cording.

Sázkou na jistotu je i fenykl

Na základě mnoha odborných studií se prokázalo, že éterické oleje obsažené ve fenyklu usnadňují pohyb potravy ve střevech, proto je konzumace tohoto „spasitele“ ve formě bylinného čaje výborným domácím prostředkem proti nadýmání. Dlužno dodat, že přírodní poklad je také schopen rázně uklidnit pocuchané nervy a zároveň přispívá ke snížení hladiny škodlivého cholesterolu. Můžete to tedy vzít jedním šmahem!

Banán, léčba v rytmu exotiky

O banánu je všeobecně známo, že má příznivý vliv na zdraví. Taky aby ne, když nabízí široké spektrum vitaminů, minerálů a dalších prospěšných živin, jež lidský organismus vítá všemi deseti! Tropický drahokam se rovněž může pochlubit tím, že tlumí premenstruační syndrom, funguje jako prevence žaludečních vředů a zvyšuje energetickou hladinu. Věděli jste ale, že díky neskromnému množství draslíku nastolí v oblasti pasu, kde je poněkud těsno, opět pořádek? Tedy alespoň tak to tvrdí výše zmíněná expertka přes výživu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat