Prostreno.cz

Účinný boj se stresem dle korejských metod

Šílené životní tempo, neustálý tlak společnosti na vizáž nebo pracovní výkon. To vše jsou stresové faktory, které trápí nejenom korejský národ. Všichni se se stresem vypořádáváme po svém, ale Korejci mají některé neobvyklé metody, které možná stojí za vyzkoušení i u nás!

Korejský národ má určitě mnoho důvodů, aby byl náchylnější ke stresu. K obavám přispívá nepříznivá politická situace, vysoké standardy na krásu, extrémní pracovní nasazení a celkově rychlé životní tempo. Tyto faktory se podílejí na tom, že Korejci jsou tak trochu napjatí. Na druhou stranu, kdo dnes může říct, že je v klidu, že? Možná ani vy ne.

Obecně však platí, že bez ohledu na to, na kterém kontinentu se nacházíte, neměl by stres být váš denní chléb. Způsobuje totiž řadu závažných onemocnění. Proto vyzkoušejte korejské metody pro boj s napětím.

Poslouchejte korejskou popovou hudbu

Pro uvolnění těla i mysli se v mnoha koutech světa doporučuje poslech hudby. Každý člověk má rád jiný styl a na každého působí uklidňujícím dojmem jiné tóny. Poslech korejské hudby však může přinést impozantní výsledky! Vyzkoušejte to, i když korejsky nerozumíte jediné slovo! Kombinace neobvyklé melodie a beatů vám může poskytnout tolik touženou úlevu od stresu.

Relaxační videa

Korejci tráví na internetu spoustu volného i pracovního času. A tak není divu, že ho využívají, i když mají chvilku na uvolnění mysli. Často si pouštějí relaxační videa, která jsou doprovázena uklidňující hudbou. Vsaďte na to i vy. Jednoduše zadejte ve vyhledávači heslo „relaxační video“ a už se nechte kolébat například tekoucí řekou doprovázenou zpěvem ptáků.

Omalovánky pro dospělé

Již řadu let jsou nejen mezi Korejci velmi oblíbené relaxační omalovánky pro dospělé. Návrat k dětské činnosti, jako je právě vymalovávání obrazců, působí blahodárně na zklidnění mysli. Mimochodem, omalovánky jsou populární i u nás a dají se pořídit téměř v každém knihkupectví.

Hračka do ruky

Korejci vymysleli spoustu věcí, které se rozšířily do celého světa. Mezi nimi najdete také „odreagovací“ hračku s názvem fidget spinner. Jedná se vlastně o setrvačník, v jejímž středu je ocelové ložisko, díky kterému se otáčí zbytek hračky. Hraní si s takovouto hračkou je skvělé pro zmírnění stresu i úzkostných stavů.

Masáž obličeje

Korejský kosmetický průmysl nabízí nepřeberné množství produktů bojujících se stresem. Jedná se o různé obličejové masky, ale hlavně se sem řadí masáž obličeje. Ta přináší neskutečné uvolnění, které během dne plného úkolů zkrátka a dobře potřebujete. (Korejci si na masáž obličeje odběhnou klidně v pauze na oběd, aby si odpočinuli a nabrali další sílu.)






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat