Prostreno.cz

Účinné podzimní detoxikační čaje

Chcete se udržet v kondici i na podzim, čas od času není vůbec na škodu udělat našemu organismu takovou detoxikační kúru. Máme pro vás hned 7 těch nejoblíbenějších detoxikačních čajů z kterých si jistě vybere každý. Je tam i váš oblíbený?

Takzvané detoxikační čaje jedno spojuje, a to je společný cíl. Tyto přírodní prostředky mají zvýšit funkci jater, zajistit správnou peristaltiku střev a eliminovat z těla veškeré nadbytečné látky, včetně škodlivin. Dalším velmi výhodným bonusem je i díky správnému nastartování metabolismu i redukce hmotnosti. A jaké konkrétní čaje se dostali do TOP sedmičky?

Čaj z červeného jetele

Jetel je velmi bohatý na vitamin C a vitamin A, dále obsahuje širokou škálu antioxidantů, tato bylina je pro své očistné účinky používána již řadu let v tradiční čínské medicíně. Tento čaj přispívá k pročištění krve, zlepšuje funkci jater, čímž celkově detoxikuje organismus. Čaj z červeného jetele, také přispívá k odhlenění, kde se často zdržují různé infekce.

Čaj z ostropestřce mariánského

Tento čaj působí jak jako stimulant, tak i jako protizánětlivá sloučenina, která se široce používá k léčbě jaterních onemocnění a celkové slabosti. Ostropestřec je ceněný i v běžném farmaceutickém průmyslu, který z něj extrahuje silymarin a ostatní přínosné flavonolignany, které mají silné detoxikační schopnosti. Díky tomu je ostropestřec k dostání i v různých formách, jako doplněk stravy.

Lopuchový čaj

Tento čaj stimuluje imunitní systém, protože může nejen vyčistit krev od toxinů, ale má také antibakteriální a antifungální vlastnosti. Díky stimulaci oběhu je tento čaj také spojen s eliminací v blízkosti povrchu pokožky, jako jsou například ty, které mohou způsobovat akné a jiné podráždění pokožky.

Zázvorový čaj

Mezi nejznámější a nejoblíbenější detoxikační prostředky patří neodmyslitelně zázvor, ani v našem žebříčku nesmí chybět. Zázvor má protizánětlivé, antioxidační a detoxikační vlastnosti. Je známo, že působí jako diuretikum a zároveň vyrovnává bakteriální rovnováhu ve střevech a pomáhá vylučovat i dlouho usazené toxiny právě ve střevě, které mohou vážně ohrozit váš imunitní systém.

Čaj z kajenského pepře

Kajenský pepř neboli chilli je známo svými účinky, a tak ho jistě nemusíme dlouho představovat. Chilli je velmi oblíbené koření a také velmi efektivní pro spalování tuků. Stačí přidat pár špetek chilli do vašeho oblíbeného čaje, kávy či polévky. Toto pikantní koření vám pomůže nastartovat váš metabolismus a zlepšit cirkulaci krve.

Česnekový čaj

Čaj z česneku je už tak trošku pro drsňáky, ale je velmi účinný. Česnek je nabitý antioxidanty a sloučeninami síry, které byly spojeny s prevencí rakoviny a zlepšením trávení. Pokud jde o detoxikační čaj z česneku, pracuje na stimulaci funkce jater, čímž účinněji čistí krev.

Čaj z citronové trávy

Tato bylina přispívá ke stimulaci trávení a také zvyšuje močení, z nichž obojí zlepšuje celkové zdraví vašeho střeva a sníží hladinu toxinů v krvi a těle.

Tak jaký detoxikační čaj si vyberete vy?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat