Prostreno.cz

Zásobte se slunečnicovým olejem. Využití najde nejen při vaření

Slunečnicový olej má v neustálé pohotovosti nejedna hospodyňka. Jenže pozor, on se nehodí jen při přípravě pokrmů! Báječně totiž zesvětluje tmavé skvrny na pokožce, posiluje imunitu a léčí houbovité plísně na nohou.

Jak již samotný název napovídá, slunečnicový olej je získáván ze semen slunečnice. Využití ovšem nenalezne jen při vaření, neboť se uplatňuje také v kosmetice, kde je součástí celé řady krémů, emulzí a odličovacích mlék. V dávných dobách byl dokonce považován za významný detoxikační prostředek a účinný elixír mládí. Máte ho doma i vy? Pak byste měli poznat jeho zajímavé přednosti. Tady je máte černé na bílém!

Stopka houbovým infekcím. A to bez legrace

Mykóza nohou je houbovitá plíseň, které se nejvíce daří ve vlhkém prostředí, jakým je například uzavřená a neprodyšná obuv. Dobrou zprávou je, že při správném postupu a léčbě je vyřešení tohoto problému jen otázkou času. Jaké máte možnosti? Představte si, že slunečnicový olej! Jeho pravidelná aplikace přímo na infikovanou oblast může pomoci urychlit proces hojení. Tedy alespoň tak to naznačují poznatky jisté americké studie.

Posílení imunity, co přijde vhod

Další cennou výhodou mazlavého produktu je vysoký podíl vitaminu E. Tento pomocník patří na seznam silných antioxidantů, a tělo ho mimo jiné využívá k podpoře obranyschopnosti. Ovšem co mluvit má i do vzhledu, neboť přispívá k neutralizaci sloučenin způsobujících poškození buněk, čímž prokazatelně zpomaluje biologický proces stárnutí. „Éčku“ nelze odepřít ani to, že stimuluje tvorbu kolagenu, proto zachovává pleť pružnou a elastickou.

Zesvětlení tmavých skvrn, jež vás dohánějí k šílenství

Tmavé skvrny na pokožce? Vzhledem k tomu, že plesová sezona se blíží mílovými kroky, vážně žádná hitparáda. Co se v tomhle směru dá udělat proto, abyste se jich jednou provždy zbavili? Návštěvu kosmetického salonu odložte na neurčito a povolejte do akce „tekutou slunečnici“. Pokud si tímto domácím prostředkem budete krouživými pohyby masírovat problematické oblasti několikrát týdně, rázem bude po starosti. Tak na co ještě čekáte?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat