Prostreno.cz

Vyměňte pilulky za hodnotnější tekutý hořčík

Tekutý hořčík je neobvyklý doplněk, který má působivý rozsah možných přínosů pro zdraví. Budete díky němu žít v pohodě a klidu?

Tekutý hořčík je jakýmsi doplněním této důležité minerální látky. Hořčík jako takový je totiž nezbytný pro dobré fyzické zdraví. Pomáhá metabolismu těla, zpracovává sacharidy a tuky tak, aby mohly být přeměněny na energii. Také reguluje hormony, řídí transport iontů v těle a hraje klíčovou roli při tvorbě DNA.

Tělo zároveň hořčík používá k výrobě silných antioxidantů, které pomáhají bojovat proti nemocem. A proč zrovna tekutá forma? Předpokládá se, že tělo může tekutý hořčík lépe absorbovat – tedy v porovnání s tabletkami. Použití kapalné formy je také jednodušší než polykání pilulek. V podstatě existuje celá řada výhod tekutého hořčíku. Tady je jejich seznam.

Podpora zdraví kostí

Nedostatek hořčíku může změnit složení hydroxyapatitu, což je minerální komplex nacházející se v kostech, který je činí odolnými vůči osteoporóze a dalším problémům.

Psychická pohoda

Hořčík ovlivňuje produkci serotoninu – chemické látky nezbytné pro zdraví mozku, jež se považuje za klíčovou pro duševní zdraví a štěstí. Jeho nízké množství snižuje hladinu serotoninu v mozku, a proto je pro duševní zdraví důležité, aby tělo mělo tohoto minerálu dostatek.

Udržování zdraví srdce

Dostatečná dodávka hořčíku je klíčová pro regulaci cholesterolu a podporu zdravého kardiovaskulárního systému. Hořčík podle některých vědeckých zjištění může pomoci kontrolovat vysoký krevní tlak.

Podpora zažívacího systému

Hořčík také napomáhá zdravému pohybu stolice, neutralizuje žaludeční kyseliny a někdy se používá jako doplňková léčba kyselého refluxu. Podle studie publikované v odborném časopise Journal of Renal Nutrition přidání hořčíku do stravy zlepšuje funkci zažívacího systému, zvlášť pokud došlo k poranění nebo nemoci trávicího traktu.

Kožní léčení

Někteří lidé hořčík používají k léčbě kožních onemocnění, jako jsou například vředy. Má se za to, že zmíněný minerál napomáhá hojení ran a je užitečný jako komprese při léčbě infekcí. Výzkum publikovaný v časopise Journal of the American College of Nutrition zároveň naznačuje, že začlenění hořčíku do stravy zpomaluje tvorbu vrásek. Říká se však, že „dobrého pomálu“.

Vyhněte se proto nadměrnému příjmu kapalného hořčíku, protože to může způsobit mnoho zdravotních problémů. Mezi možné vedlejší účinky patří žaludeční nevolnost, průjem, nadměrně nízký krevní tlak, poškození ledvin a nepravidelný srdeční tep.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat