Prostreno.cz

Kysané výrobky mocně posílí imunitu

Kysané výrobky jsou mnohem mocnější než běžné mléčné výrobky, ať už sáhnete po kefíru, acidofilním mléku, zákysu či kyšce neuděláte chybu. Tyto výrobky se od sebe liší zejména použitou mikrobiální kulturou a tučností. A všechny mají svůj velký přínos pro lidský organismus. Poznejte důvody, proč byste se kysaným výrobkům neměli vyhýbat ani vy.

Kysané výrobky jsou velmi populární po celém světě, nejprve pro vás máme malý přehled, drobných odlišností, v čem se liší dané kysané produkty, které jsou běžně u nás k dostání:

  • Kefír: Jedná se o kvašený nápoj, který je výsledným produktem z reakce mléka a kefírových zrn.
  • Zákys: Vzniká kysáním mléka a smetanové kultury.
  • Podmáslí: Jak již z názvu vyplývá, podmáslí vzniká jako vedlejší produkt při výrobě másla.

A co mají tyto produkty společného? Mají hned několik přínosů pro lidský organismus.

Zdroj: www.eatthis.com, www.healthline.com

Pro správné zažívání

Bakteriální kultury, které se nacházejí v těchto produktech, pomáhají žaludku rozkládat potravu snadněji a tím pomáhají předcházet zácpě, nadýmání a křečím. Kefír obsahuje také méně laktózy, což je ideální pro osoby s nesnášenlivostí laktózy.

Detoxikují organismus

Studie prokázaly, že kysané výrobky přispívají ke stimulaci funkce jater a slinivky, čímž pomáhají eliminovat více toxinů z těla.

Zvyšují imunitu

Kysané výrobky obsahují pestrou škálu živin, vitaminů a aktivních složek, které jsou prospěšné pro posílení imunitního systému. Obsahují například vitaminu A, zinek, draslík, selenu, jód a vápníku.

Zlepšuje nesnášenlivost laktózy

Bylo prokázáno, že kefírové mléko má méně alergenů oproti běžným mléčným výrobkům. Fermentované mléčné produkty, skutečně pomáhají lidem s nesnášenlivostí laktózy. Fermentace je totiž takový proces, který mění chemické složení jídla a bakterie přítomné v kefíru mléčný cukr zpracují a ve střevech pomohou mléčný cukr trávit.

Regulují hladiny cholesterolu

Studie prokázaly, že pravidelná konzumace kysaných produktů může přispět ke snížení celkové hladiny cholesterolu, což může zlepšit zdraví srdce a snížit riziko srdečních záchvatů a mrtvice.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat