Prostreno.cz

Bolavé klouby a ucpaný nos velmi ocení eukalyptový olej

Bolí vás klouby, máte ucpaný nos, a aby toho náhodou nebylo málo, ke všemu vám hodně padají vlasy? V tom případě byste s nákupem vonného eukalyptového oleje neměli zbytečně otálet. Právě on vám totiž hodí záchranné lano!

Na eukalyptus neboli blahovičník nedají australští domorodci dopustit již celá tisíciletí, neboť se domnívají, že tento strom dokáže vyléčit jakoukoli neduhu. Co když si kousek oné zázračné dřeviny pořídíte i vy? Nemusíte však cestovat nikam daleko, stačí vyrazit do nejbližšího obchodu pro její esenciální verzi. K čemu všemu se vám tento vonný olej může hodit?

Extra výživa, která urychluje růst vlasů

Nejste tak docela spokojení se stavem vašich vlasů? Možná se vám třepí, postrádají lesk, nadměrně vypadávají, nebo se rychlost jejich růstu dá přirovnat k želvímu tempu. Ať už vás deprimuje jakýkoli ze zmíněných problémů, řešením může být „tekutý eukalyptus“. Zředíte-li ho s dalším nosným olejem, třeba kokosovým, mandlovým, jojobovým či olivovým, získáte účinnou masku, která se po nanesení ke kořínkům nechává působit zhruba 20 minut, poté je čas na oplach. Co z toho budete mít? Toto ošetření stimuluje krevní oběh, vyživí vlasové folikuly a zlepší kvalitu koruny krásy – a to podstatně.

Uvolnění ucpaného nosu. Rychle a snadno

Býváte často nachlazení, přičemž „vyfasujete“ i zánět dýchacích cest? Tak samozřejmě, že můžete využít služeb kapek do nosu, jejichž sortiment je v každé lékárně hodně široký. Není to však jediná první pomoc, díky níž se opět zhluboka nadechnete. I parní inhalace s pár kapkami esenciálního eukalyptu vás dostane z nejhoršího! A dost možná, že to vyjde ještě o dost levněji…

Konec bolavým kloubům a svalům

Revmatoidní artritida je autoimunitní zánětlivé onemocnění, které nejčastěji postihuje klouby rukou a nohou. Ačkoli si hodně lidí mylně myslí, že je prokletím výhradně starších jedinců, u naprosté většiny pacientů vzniká mezi 30. a 50. rokem života – tedy alespoň podle názoru lékařů. Máte s touto patálií co dočinění i vy? Pak zázrak v malé lahvičce smíchejte s dalším olejem, jak je popsáno výše. Tímto svěžím „pomazáním“ si následně namasírujte postižená místa, úleva se dostaví co nevidět. Protizánětlivé a anestetické vlastnosti vzniklého „medikamentu“ vás ve štychu nenechají!

Zdroj: www.firstaid.com, www.herbalmedicine.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat