Prostreno.cz

Oslaďte si zimu protizánětlivým javorovým sirupem

Je lahodný, všestranný, a navíc mnohem zdravější než jiná sladidla. To je javorový sirup! Obsahuje řadu tělu prospěšných látek a organismu dodá tolik potřebnou energii! Potřebujete ještě další důkaz, proč ho mít ve své kuchyni?

Známá americká pochoutka si již našla místo i na našem stole, a to nejen jako doplněk k palačinkám nebo vaflím. Javorový sirup je totiž skvělou alternativou, jak si osladit život i bez použití rafinovaných cukrů. Získává se vařením a rafinací šťávy z javorů a vyznačuje se zemitě sladkou chutí. Má nízký obsah fruktózy a spoustu dalších, pro tělo velmi důležitých, mikroživin a vitaminů.

Tekuté zlato z javoru

Sirup je charakteristický pro svoji krásně zlatavou barvu, ta do žil vlévá optimismus i tolik potřebnou energii. Javor si jako ochranu před zimou vyrábí škrob, který shromáždí v kořenech tak, aby je ochránil před mrazem. Na jaře se tento škrob, jež se díky enzymům změnil na cukry, smíchá s vodou z rozmrzlé půdy, a pak tato nasládlá tekutina putuje do celého stromu. V tuto chvíli výrobci napichují kůru rostliny a získávají vzácnou tekutinu, která se dál zpracovává.

Javorový sirup podporuje plodnost

Javorový sirup obsahuje zinek a mangan. Obě tyto látky hrají významnou roli při podpoře reprodukčního zdraví u mužů. Množství manganu je také užitečné při produkci pohlavních hormonů, jak u mužů, tak i u žen. Zmíněné minerální prvky se zároveň považují za spojence při ochraně imunitního systému, chrání cévy a podporují správnou funkci srdce.

Některé studie také poukazují na to, že sirup z javoru je nabitý antioxidanty, které dokáží tělo chránit proti obávané rakovině. A co má společného s pitným režimem?

Ideální nápoj do nepohody

Pod pojmem dehydratace si lidé často představují pouze pocit žízně, ten je však spojený i s nedostatkem pro tělo důležitých živin. V chřipkovém období se tak nabízí ideální nápoj! Uvařte si bylinkový čaj doslazený kapkou javorového sirupu. Tělu dodáte tekutiny, živiny a vitalitu. Ale pozor, jedno úskalí tu přece jen je. To, že je javorový sirup pro tělo prospěšnější, je už jasné. To ale neznamená, že byste ho měli jíst polévkovou lžící.

Zdroj: www.whattoeat.com, www.healthylife.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat