Prostreno.cz

Ořechy skutečně přispívají k delšímu životu

Chcete se těšit z pevného zdraví a dožít se důchodu? V tom případě zařaďte do jídelníčku ořechy. A nejlépe ještě dnes! Je úplně jedno, kterým druhem vezmete za vděk, neboť všechny snižují riziko rakoviny, diabetu i srdečních chorob.

Letošní úroda vlašských ořechů dalece přesáhla hranice nadprůměrnosti. Také z toho máte radost, protože bez téhle křupavé ingredience se pečení vánočního cukroví zkrátka neobejde? Pak vás jistě potěší fakt, že zmíněná dobrota vám kromě sváteční atmosféry může zajistit i delší život. Tedy alespoň podle odborníků, kteří si v tomhle stojí za svým!

Potravina s výhodami, které berou dech

Závěry amerického průzkumu, jež byly publikovány v magazínu BMC Medicine, informují,  že jedinci, kteří si pravidelně dopřávají hrstku ořechů, vykazují podstatně nižší riziko vážných nemocí, což pochopitelně pozitivně ovlivňuje délku jejich existence. Pochybujete, že je tato chutná „medicína“ tolik mocná? Berte to jako hotovou věc, protože na takřka zázračné schopnosti tvrdých plodů, a to bez ohledu na druh, upozorňuje i další výzkum, jenž se opírá o data celkem 800 tisíc účastníků.

Pozor, našel se utajený životabudič

Experti působící na londýnské Královské univerzitě vědy, techniky a lékařství ve spolupráci s kolegy z Univerzity v Oslu učinili rozsáhlou studii, z níž vyplývá, že konzumace pouhých 20 gramů ořechů denně zlepšuje zdraví srdce o 30 %. Stejná dávka o celých 40 % zvyšuje také pravděpodobnost, že se vám vyhne cukrovka, přičemž dojde i k omezení rizika rakoviny a hypertenze. Ptáte se, co je na těchto darech tak zvláštního, že fungují jako studnice nezlomného zdraví? Za vším hledejte jejich unikátní složení, kterému se jen tak něco nevyrovná.

Multivitamin, který se nemůže minout účinkem

Výzkumníci, kteří si na výše jmenované přírodní poklady pořádně posvítili, poukazují na naprosto jedinečný a vyrovnaný obsah prospěšných látek, včetně antioxidantů, vitaminů, minerálů, bílkovin, vlákniny a mastných kyselin. Cenné složky prý s tělesnou schránkou svedou učiněné divy, protože posilují imunitu a poskytují prevenci před celou řadou neduhů. Kromě toho, že vámi zvolené oříšky úzce souvisí s dlouhověkostí, rovněž zpomalují biologický proces stárnutí a zlepšují odolnost vůči stresu. No vida, proč to nevzít jedním šmahem?

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5748761/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat