Prostreno.cz

Výherci na stupnici nezdravých jídel

Nejnebezpečnější potraviny mohou být také nejchutnější! Pokud však máte dietu, která se skládá z více nezdravých položek, můžete skončit s nevolností nebo únavou. Tušíte, kterým lákadlům se vyhnout?

Každý se chce ve zdraví dožít úctyhodného věku. Aby se to stalo skutečností, existují dvě zlatá pravidla, která je třeba dodržovat: vyvážená strava a pohyb. Problém je přitom na obou frontách. Mnoho podniků vyrábí zpracované potraviny, kterým je prodlužována trvanlivost, o obsažených nezdravých látkách ani nemluvě. Proto výživoví poradci apelují, že v rámci dlouhého zdravého života je nutné vyhýbat se podobným nebezpečným potravinám a jídlům. A dokonce se shodují na seznamu nejhorších položek.

Pizza

Všichni milují pizzu. Je velmi chutná a snadno dostupná. Přemýšleli jste někdy o tom, z čeho je vlastně připravená? Těsto pochází z vysoce rafinované mouky, většina profesionálních prodejců pizzy také používá tavené sýry a zpracované maso. Není nutné dodávat, že ani jedno zdraví nesvědčí.

Hranolky a bramborové lupínky

Brambory jsou zdravá zelenina. Pokud se však usmaží, patří na seznam nevhodných potravin. Francouzské hranolky a bramborové lupínky jsou přímo spojeny s přírůstkem hmotnosti, smažení brambor zvyšuje obsah kalorií. Takže pokud si něco z toho dopřejete, tak doopravdy jen výjimečně.

Sladké nápoje

V případě, že jste se vydali na cestu zdraví, měli byste se určitě vyhnout konzumaci sladkých nápojů. Je tomu tak proto, že obsahují obrovské množství cukru (uhlohydráty). Příjem ve velkém množství narušuje rovnováhu inzulínu a cukru v těle a také je zodpovědný za tukové jaterní onemocnění. Cukr zkrátka vede k problémům se srdcem, cukrovce, obezitě a dalším souvisejícím zdravotním komplikacím.

Dorty a sušenky

Tyto potraviny jsou vyrobeny z rafinované pšenice, rafinovaného cukru a přidaných tuků (převážně trans-tuků). Bezpochyby jsou velmi chutné, ale taky patří k základnímu stavebnímu kameni obezity.

Margarín

Margarín rozhodně není zdravá alternativa másla. Obvykle jsou průmyslové rostlinné oleje v továrnách hydrogenovány, aby jako máslo vypadaly, nicméně není všechno zlato, co se třpytí. Margarín zvyšuje obsah trans-tuků v těle, takže i on je vysoce nevhodný pro zdravý životní styl.

Zpracované sýry

Sýr je zdravý, ale tento fakt se netýká tavené verze, ve které chybí bílkoviny, omega kyseliny a další látky, které jsou zastoupené umělými náhražkami.

Bílý chléb

Chléb je vyroben z pšenice, která přirozeně obsahuje lepek. Lidé, kteří jsou alergičtí na gluten, jsou z konzumace této potraviny vyloučení. Ovšem i další by si měli dávat pozor. Bílý chléb je nejčastěji vyroben z vysoce zpracovaného rafinovaného cukru a pšenice. Kvůli tomu také postrádá nejdůležitější živiny.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat