Prostreno.cz

Vytuňte si smoothie v silný posilovač imunity

Oblíbili jste si své ranní smoothie? Skvělé! Jenže je tu vlezlá zima a s ní i chřipková sezona. Jaké ingredience si přidat do mixovaného nápoje tak, aby dobře chutnal a navíc vás ochránil před hrozbami nachlazení? Spolehněte se například na kurkumu a citron

Lidé po celém světě podlehli kouzlu smoothie, tedy mixovaných nápojů z různých surovin, a to hlavně z ovoce a zeleniny. Pokud do něj v létě přidáte led, je to skvělá snídaně i osvěžení zároveň. Po cvičení zase zažene rychle hlad, a zvolíte-li ty správné ingredience, v zimě vás zahřeje a ochrání před bacily.

Vitamin C, bez kterého to nejde

Pro správné fungování imunitního systému, který chrání tělo před hrozícím nachlazením, potřebujete dostatek vitaminu C. Ten získáte, pokud si umixujete lahodné smoothie, do kterého dáte mango nebo grapefruit. Aby tělo tuto nálož vitaminů lépe vstřebalo, přidejte ještě hrst kešu oříšků nebo mandlí. Svůj nápoj na závěr dolaďte lžičkou zlatavé a léčivé kurkumy.

Imunitu ochrání kurkuma

Možná si připravujete stále dokola své osvědčené smoothie z dostupného ovoce a zeleniny. Nebojte se experimentovat a obohacujte nápoje i o koření. Teď v zimě určitě vyzkoušejte kurkumu! Tato zázračná přísada posílí imunitní systém a zafunguje i protizánětlivě. Tak si udělejte své oblíbené zelené smoothie, přidejte kvalitní kurkumu a na závěr ještě šťávu z jednoho citrónu. Po této vitaminové bombě už si na vás chřipka nepřijde!

Jak zahřát celé tělo?

Zimní smoothie by mělo hlavně zasytit a zahřát. Ideální je připravit ho z ovoce, po kterém nebudete mít delší dobu hlad, tedy například banány. Pak je vhodné doplnit jej o ingredienci, která zahřeje tělo zevnitř. Využít můžete například chilli nebo zázvor, a určitě se nebojte použít obě tyto ingredience i čerstvé. Pokud máte rádi pikantní příchuť, doplňte smoothie například o papričku jalapeño či papričku rawit.

Recept na smoothie, které v chladných dnech zahřeje a ještě ochrání před nachlazením je přitom velmi jednoduchý. Smíchejte v mixéru jeden banán, čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu, kousek nasekaného čerstvého zázvoru, špetku mletého hřebíčku a stejné množství kurkumy.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat