Prostreno.cz

Nestíháte se před cvičením najíst? Dopřejte svému tělu alespoň rychlou vzpruhu

Jít cvičit nalačno je rozhodně chyba. Správná „předcvičební“ svačinka by měla obsahovat především sacharidy a nějaké ty proteiny. Ovšem pokud jste si žádnou nestihli připravit a nechce se vám dát se do pohybu s prázdným žaludkem, vyzkoušejte plán B.

Co narychlo strčit do pusy, abyste měli dostatek energie na všechny ty posilovací stroje a úspěšné spalování kalorií?

Rozinky

Po cestě do posilovny je dostatek v každém obchůdku či supermarketu. Stačí jich okolo 25 gramů, což je přibližně hrstka. Jsou lehce stravitelné a kromě již vzpomínaných sacharidů obsahují i vlákninu, vitaminy a minerály.

Hořká čokoláda

Je to tak. Můžeme slavit, další použití čokolády je na světě. Ovšem nezapomínejme, že se jedná o záložní plán, rezervu, pokud jste si zapomněli připravit svačinu. Každopádně když už se v této situaci ocitnete, stačí sníst malý kousek (přibližně pětigramový, nezapomínejte, že čokoláda je plná kalorií), abyste si zajistili potřebné množství sil a vyhnuli se tak únavě, jež by vás uprostřed cvičení mohla přepadnout. Právě to vám zaručí flavonoid epikatechin, který – jak bylo prokázáno ve studiích u myší – dokáže při posilování významně pomoci s energií.

Káva

Posledním ze záložních plánů je tekutá pomoc v podobě šálku kávy. Důvod je jasný – kofein. Ten dokáže nejen dodat organismu důležitou energii, ale podle některých výzkumů dokonce zaručí i efektivnější spalování kalorií během pohybu, a tak jej někteří odborníci doporučují před každým pohybem. Zatímco rozinky či hořkou čokoládu můžete „slupnout“ v podstatě bezprostředně před příchodem do posilovny, mezi kávou a cvičením si ponechte minimálně 30 minut – v opačném případě totiž riskujete podráždění žaludku (zvláště pokud jste nic už nějakou dobu nejedli – v takovém případě je dobré dopřát si ke kávě nějaký ten sacharid).





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat