Prostreno.cz

Tři kroky k perfektnímu spánku: Pyžamo, čaj a ulehnutí kolem desáté

Experti vytvořili vzorec, nebo jinak řečeno soubor podmínek, pro dokonalý noční spánek. Podle nich k tomu patří ulehnutí do postele před desátou hodinou večerní, kvalitní bavlněné pyžamo a šálek čaje před odchodem do postele. Budík by pak takového spáče měl probudit v 6.47 ráno. Přesně osm hodin a sedmačtyřicet minut je totiž u dospělého člověka ideální délka času stráveného v posteli.

To vše vyplývá z analýzy spaní u dvou tisíc osob, jejichž průměrem vznikl tento soubor podmínek. Ačkoli mezi lidmi existují větší či menší individuální rozdíly,  osoby, které spí kvalitně, většinou usínají do deseti večer, mají na sobě pyžamo a vypijí před odchodem do postele šálek čaje.

Podle Tanie Johnston ze společnosti Bedeck, která průzkum provedla, by měl člověk poslední jídlo konzumovat hodinu a jedenatřicet minut před usnutím. Chvíli po deváté si ještě může dopřát šálek čaje.

Průměrné chování lidí, kteří mají nejkvalitnější spaní: Po příchodu domů z práce a před odchodem do postele sledují asi hodinu a šestačtyřicet minut komedii či seriál, asi čtyřicet minut si povídají s partnerem či s přáteli a asi padesát minut brouzdají po internetu. Po vaření, praní či domácích pracích před spaním tráví v klidu asi dvě hodiny. Poslední jídlo před spaním mají nejpozději v půl deváté, zatímco po deváté si dopřejí šálek čaje. Do postele jdou v deset večer a usnou do dvaceti minut, spí v pyžamu, leží na pravé straně těla, na pravé straně postele, pokud sdílejí lože s partnerem, tak ho mají za svými zády, a probudí se v 6.47.

 






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat