Prostreno.cz

Zkrášlovací fígle napříč světem i časem

Jak se dá z pohodlí domova zabojovat proti vráskám, zabránit lámavosti nehtů a podpořit růst vlasů? Zkuste to třeba pomocí medu, bílého jogurtu, česneku nebo mléka. Tyhle osvědčené triumfy fungují na jedničku!

Jaro je konečně tu, což znamená jediné. Nastává období zlepšování. Jeden pracuje na shazování kil, zatímco druhý poctivě detoxikuje organismus, provádí omlazovací kúry či poskytuje láskyplnou péči svým vlasům. A co vy, také se potřebujete „dát dohromady“? Pak by se vám mohly hodit zkrášlovací fígle z různých koutů světa. Speciálně tyhle mají úžasné výsledky!

Řecko. Tam je v kurzu med a jogurt

Řecké ženy jsou svým mladistvým vzezřením a kvalitní pokožkou doslova pověstné. Jak to dělají? Celá desetiletí se spoléhají na „obyčejný“ med, který přispívá k léčbě zánětů, vyrážek i ekzémů. Včelí produkt má rovněž antibakteriální vlastnosti, přičemž hydratuje i vyživuje, ovšem stejně efektivně odstraňuje odumřelé kožní buňky a vyhlazuje vrásky.

Další tajnou zbraní místních obyvatelek je bílý jogurt. Ten pracuje jako parádní zvlhčovač, stahuje rozšířené póry a zlepšuje celkovou strukturu pokožky. Zároveň urychluje hojení, obnovuje pH a bojuje proti stárnutí. Můžete si být jistí, že vnější použití uvedených „ingrediencí“ svede divy i s vaší pletí!

V Argentině nedají dopustit na česnek

Aromatické ochucovadlo je asi nejčastěji spojováno s kuchyní nebo léčením mnoha neduhů. Ovšem pozor, ve státě ležícím na jihu Jižní Ameriky ho využívají jako tajné eso manikúry. Ano, čtete správně! Stačí rozdrtit jeden stroužek a přidat ho do bezbarvého laku. Po týdnu louhování je „česnekový přípravek“ připraven konat dobrodiní. Jeho posilující a regenerační schopnosti vaše nehty ocení, tak jim léčivý „nátěr“ dopřejte co nejdříve.

Indie. Ráj kokosového oleje

Není novinkou, že kokosový olej má vysoký obsah antioxidantů, živin a vitaminů. To je také důvod, proč tak famózně hydratuje, podporuje růst, předchází lupům a dodává lesk vlasům. Moc dobře to vědí třeba v Indii, kde je osvědčeným kadeřnickým pomocníkem. Chcete se inspirovat? Pak menší množství zahřejte v dlaních a několik minut masírujte pokožku hlavy. Pro maximální výsledky tropický životabudič nechte působit ještě alespoň půl hodiny, poté je čas na oplach.

Egypt jako symbol mléka a medu

Na takřka zázračnou kombinaci těchto dvou potravin nedala svého času dopustit ani jedna z nejkrásnějších panovnic všech dob – Kleopatra. A moc dobře věděla, proč! Spolupráce mléka a medu udržuje pokožku čistou, hebkou a hydratovanou, což se na její kondici projeví jen příznivě. S touto přísadou do lázně je radost se vykoupat! Přesvědčíte se na vlastní kůži?

Zdroj: názory autora, www.wikipedia.com, www.mybeautynaturally.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat