Prostreno.cz

Škornice prostopášnice zajistí pánům více té mužnosti

Podrost pod keři a stromy, který ve světě znají pod pojmem bylinka prostopášného kozla? To je škornice, které se připisují afrodiziakální účinky. Je skutečně tak mocná nebo se to o ní jen říká?

Epimedium neboli škornice původně pochází z Číny a dalších částí Asie. Tato trvalka, kterou v zahraničí znají pod názvem biskupský klobouk nebo Yin-Yang-Huo (bylina prostopášného kozla), se v lidovém léčitelství používá zhruba 2000 let. Škornice přitom má pověst afrodiziakální bylinky. Jak k ní přišla?

Podle historických pramenů si jistý čínský pastýř všiml, že jeho kozlové po pastvě na určité ploše vykazují nadměrnou sexuální aktivitu. Od té doby se traduje, že škornice podporuje mužnost a sexuální výkonnost. Je na tom něco pravdy? Tyhle výhody oblíbeného podrostu jsou téměř legendární!

Afrodiziakální působení

O škornici se říká, že je schopna regulovat hladiny stresových hormonů v těle, které mohou zabránit příznakům nízké sexuální touhy a menopauzy. Antioxidanty přítomné v této bylině prý také rozšiřují krevní cévy a zvyšují krevní oběh, což znamená, že se krev dostává do citlivých reprodukčních oblastí. Dá se tedy tvrdit, že Epidemium skutečně mírní příznaky erektilní dysfunkce u mužů a blahodárně působí i na ženské libido.

Ovlivnění metabolických procesů

Tato bylina ovlivňuje nejen krevní oběh, ale také hladiny testosteronu a dalších hormonů v těle. Tím reguluje mnoho přirozených metabolických procesů, včetně řádného růstu a vývoje.

Podpora svalové síly, rychlosti i mužnosti

Chemická látka icariin, kterou škornice obsahuje, je zodpovědná za zvýšení produkce mužského hormonu testosteronu, ale také proteinů urychlujících růst buněk. V konečném součtu uvedená bylinka podporuje zvýšení svalové síly a ano, i libida.

Zdraví kostí

Výzkumy potvrdily, že pravidelná konzumace škornice zlepšuje příjem minerálů a zároveň snižuje riziko osteoporózy, což se s přibývajícím věkem nesmírně hodí.

Prevence rakoviny

S antioxidačními vlastnostmi v této silné bylině může suplementace pomoci při prevenci mnoha různých chronických onemocnění, jako je rakovina, revmatoidní artritida a koronární srdeční onemocnění. (Antioxidanty eliminují volné radikály v těle dříve a zabraňují buněčné mutaci.)

Nežádoucí účinky

Navzdory mnoha příznivým stránkám škornice existují vedlejší účinky, ke kterým by mělo být přihlíženo. Hovoří se například o možném zhoršení poruch krvácení, komplikacích v těhotenství, nízkém krevním tlaku, srdeční arytmii nebo alergických reakcích.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat