Prostreno.cz

Přírodní prostředky proti nevolnosti

Je vám špatně od žaludku? Možná je to tím, že jste ve velkém stresu, nebo čelíte infekci. Každopádně si co nejrychleji naordinujte kousek citronu nebo banán. Vyplatí se oželet i kousek rostliny aloe vera, neboť také její nektar vás postaví na nohy!

Že nevolnost, odborně nazývána jako nauzea, přichází jen tehdy, když vám „něco nesedne“? Opak je pravdou. V tom, že máte žaludek jako na vodě, může mít klidně prsty probíhající infekce nebo stres. Dalšími možnými důvody jsou kyselý reflux, hypoglykemie, těhotenství, nadměrné množství alkoholu a v neposlední řadě také deprese či úzkost. Co si při takové perné chvilce počít? Možností slibujících úlevu je naštěstí více. Která vám „sedne“?

Aloe vera jako první pomoc

Kdekdo má gel z květiny aloe vera úzce spjatý s kosmetikou. Také žádný div, neboť tenhle zlepšovák, jehož schopnosti se využívají již tisíce let, zpomaluje tvorbu vrásek, regeneruje kožní buňky a poskytuje pleti hloubkovou výživu. Zároveň zabraňuje tvorbě lupů, stimuluje růst a celkově zlepšuje kvalitu vlasů. Věděli jste, že tento blahodárný nektar platí i za spolehlivého doktora? Je prokázáno, že zastavuje pálení žáhy a působí proti břišním obtížím. Rozmíchejte tedy jeho čajovou lžičku v šálku teplé vody, po tomhle životabudiči vám bude lépe!

Citron? I ten vás dostane z nejhoršího

Že kyselý plod citronovníku přijde k duhu jenom při nachlazení? Je pravdou, že díky vysokému obsahu vitaminu C skutečně urychluje rekonvalescenci, nicméně záchranné lano hodí i tehdy, když bojujete s pocitem na zvracení. Žlutý spasitel je totiž nejen známým detoxikačním prostředkem, ale i medikamentem, jež navodí v rozbouřených útrobách ztracenou rovnováhu. Nutno dodat, že rychlejšímu efektu nahraje i inhalace citronového esenciálního oleje, která harmonizuje organismus a dodává energii.

Banán jako tropická záchrana

Je známo, že pod slupkou tohoto oblíbeného ovoce se skrývá nemalé množství draslíku, který přispívá k regulaci krevního tlaku, čímž zlepšuje kondici celého kardiovaskulárního systému. Jenže pozor, exotický drahokam nabízí i poctivou dávku vlákniny. Ta pozitivně zapůsobí na střeva, zatímco stimuluje aktivitu žluči i žaludečních šťáv. Přesně tímto způsobem podporuje nejen úbytek hmotnosti, ale i funkce celé trávicí soustavy, takže může být řešením zácpy, průjmu, pocitu těžkosti, nadýmání i otravné nevolnosti.

Zdroj: www.howtodoit.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat