Prostreno.cz

Zadupejte pocity hladu do země

Hlad je zrádný a někdy se tváří jako nekonečný. Stálý pocit hladu může způsobovat různá onemocnění, nebo například těhotenství. Nejčastěji je však problém úplně někde jinde. Kde? Ve stravovacích návycích! Jak je změnit?

Ne nadarmo odborníci radí jíst alespoň 5krát denně, pít dostatek vody a dodávat tělu všechny potřebné živiny. Pokud se stále cítíte hladoví, zkuste změnit svůj životní styl. Uvidíte, že se budete cítit nejenom „plní“, ale hlavně nabití energií!

Soustřeďte se na jídlo

Co nového se děje ve světě, je jistě důležité, ale pokud právě jíte, směřujte veškerou pozornost pouze na svůj talíř! Spousta lidí se u jídla věnuje internetu, televizi nebo knize. Mozek se však v takovém případě nesoustředí na to, co právě jíte. Výsledkem je brzy se dostavující opětovný pocit hladu. Zmatený mozek totiž situaci vyhodnotí tak, že jste vlastně vůbec nejedli.

Jezte pravidelně

Pravidelnost je základ! Opravdu si zkuste najít každé tři hodiny na jídlo a jezte alespoň 5krát denně. Když budete jíst častěji, vaše tělo nebude mít potřebu „schovávat si zásoby na horší časy“. Tento fígl začne stimulovat metabolismus, což hubnutí jenom nahrává.

Dodržujte pitný režim

Lidé jsou tvořeni ze tří čtvrtin z vody, proto je potřeba vodu neustále doplňovat. Není žádoucí naplňovat přísloví „hlad je jen převlečená žízeň“. Pitný režim nepodceňujte! Pokud vaše tělo bude mít dostatek tekutin, s pocity hladu se budete setkávat čím dál méně.

Kvalitní spánek

Spíte méně než 6 hodin denně a cítíte se unavení? Pak se nedivte, že jste zároveň hladoví. Tělo trpí nedostatkem energie, takže se poohlíží jinde, aby mohlo fungovat. Energii si tak bere z jídla. Dopřejte si tedy více spánku. (Ideální doba je 8 hodin.) Pokud to není možné, spěte alespoň zmíněných 6 hodin denně, ne však méně!

Bílkoviny a zdravé tuky

V neposlední řadě zkuste do svého jídelníčku zařadit potraviny s vyšším obsahem bílkovin. Pozor! Bílkoviny neznamenají pouze maso, ale i luštěniny nebo kvalitní bílé jogurty. Rovněž jezte zdravé tuky. Ne všechny tuky jsou škodlivé! Zdravé tuky naleznete v olivovém oleji a ve většině ořechů. Stačí mít malou zásobu u sebe v kabelce…

Zdroj: názor autora - celý článek






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat