Prostreno.cz

Ledová voda udělá s pletí doslova zázraky

Je vám nesnesitelné horko? Ponořte si tvář do nádoby se studenou vodou a několika kostkami ledu. Chladná voda vás zbaví nejen únavy, ale zabojuje i proti vráskám, rozšířeným pórům, akné a tmavým kruhům pod očima.

Venkovní teploty připomínají tropy, takže jakýkoli způsob osvěžení teď vítá asi každý. I vy máte chuť smočit si alespoň obličej v ledové vodě? Berte to jako báječné spojení příjemného s užitečným. Tahle „terapie“ na vaši krásu zapůsobí jen příznivě! Co všechno díky ní získáte?

Konec černých teček? Přesně tak

Dohání vás černé tečky k naprostému šílenství? Za nejčastější příčiny jejich vzniku odborníci považují hormonální změny spojené s užíváním antikoncepce. K rozvoji tohoto nešvaru prý značně přispívají také špatně zvolené zkrášlující produkty, nadměrné opalování nebo kouření. Co s tím?

Nalijte studenou vodu do větší nádoby, přidejte pár kostek ledu, a se zadrženým dechem ponořte obličej do blahodárné tekutiny. Pokud tak vydržíte jen chvilku, opakujte „ponor“ v krátkých intervalech. Pokožka se téměř okamžitě stane pružnější, přičemž zmizí nadměrný maz a póry se o něco zmenší.

Už žádné tmavé kruhy. Hurá

Nepěkné „pytle“ pod spodními řasami má ve většině případů na svědomí dědičnost, alergie, nedostatek spánku, konzumace alkoholu i dehydratace, jejímž vlivem organismus špatně hospodaří s vláhou. Každé ráno tohle nadělení neúspěšně maskujete líčidly? Vsaďte raději na „chladnou kosmetiku“! Nízké teploty zapůsobí na krevní cévy, jež vám s odstraněním tmavých kruhů rády pomohou.

Sbohem, akné. Měj se hezky

Akné zdaleka nepostihuje jen mladší ročníky, které mají co dělat s rozbouřenou pubertou. Pravdou je, že toto chronické onemocnění kůže zasahuje miliony a miliony lidí po celém světě, přičemž mu absolutně nezáleží na věku ani pohlaví. Jak se ho zbavit a nemít z pohledu do zrcadla nervy nadranc? Zkuste postupovat tak, jak je popsáno výše. Na tuto metodu přísahají i dermatologové, kteří připouštějí, že pokud je prováděná pravidelně, přispívá ke zvýšení odolnosti pleti, snižuje začervenání kůže a podstatně oddaluje tvorbu vrásek.

Zdroj: www.livestrong.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat