Prostreno.cz

Voda s medem bojuje proti alergii a zlepší paměť

Učiňte přítrž zapomínání a alergiím pomocí medového občerstvení. Tohle tekuté léčivo také podstatně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob, zatímco zprůchodňuje ucpané dýchací cesty.

Zahájit den sklenicí vlažné vody s citronem? Ano, přesně tohle by vám doporučil nejeden odborník s tím, že je to skvělý způsob, jak podpořit své zdraví (1). Jenže co když je na vás tenhle vychvalovaný životabudič až příliš kyselý? Co když vám prostě a jednoduše nechutná? Pak se nabízí jediné. Vyměňte citron za lžičku medu! I z tohoto nápoje „kápnou“ skvělé výhody. Které?

Blaho pro srdce. To se počítá

Chcete udělat něco pro dobro svého srdce? Pak si výše zmíněnou „medicínu“ naordinujte ještě dnes. Nějak tak by se dal ve stručnosti citovat závěr výzkumu (2), o němž byste se dočetli v odborném magazínu Journal of Nutrition. Z něj jednoznačně vyplývá, že antioxidanty, jimiž nejstarší sladidlo v dějinách oplývá, předchází vzniku krevních sraženin, které vedou k infarktu nebo mrtvici. Vědci navíc zastávají názor, že udržuje-li člověk své tělo ve stavu hydratace, s čímž voda pochopitelně pomáhá, výrazně tím ulehčí práci celému kardiovaskulárnímu systému, neboť optimální pitný režim příznivě ovlivňuje kondici artérií.

Úleva v případě alergie? Samozřejmě

Během pylové sezony smrkáte ostošest, nestíháte si utírat uslzené oči a sázíte na prášky, které nejsou zrovna nejlevnější? Existuje i jiné řešení, jež vám v této neblahé situaci poskytne první pomoc. Ano, jedná se o medový drink! Na jakém principu tohle funguje? Med můžete považovat za účinnou vakcínu proti alergii. Teorie spočívá v tom, že včely posbírají pyl ve vaší oblasti, který se přenese do medu. Tím, že ho pravidelně konzumujete po malých dávkách, si vaše tělo na tyto látky zvykne, což posléze povede ke snížení alergických reakcí (3).

Lepší paměť i bystřejší myšlení

Experti zastávají názor, že ženy jsou vlivem menopauzy a s ní související hormonální nerovnováhy náchylné k intelektuálním poklesům. Naštěstí proti tomu existuje obrana! Poznatky americké studie (4) publikované v časopise zaměřeném na menopauzu naznačují, že uvedené ochucovadlo výrazně zlepšuje kognitivní funkce, a to včetně paměti a soustředění. Vědci si to vysvětlují tím, že včelí zázrak obsahuje celou řadu antioxidantů, jež zabraňují buněčnému poškození mozku. Proč ho tedy „neužívat“ v kombinaci s vodou dennodenně

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6403313/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424551/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7870997/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9887050/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat