Prostreno.cz

Co vás čeká, pokud nezlepšíte jídelníček?

Myslíte si, že rozlučka se starými džíny je to nejhorší, co vás může potkat, jestliže nepřestanete svůj talíř plnit všemi těmi tučnými, sladkými a chemickými hrůzami? Pak vězte, že je to ve skutečnosti to nejmenší, na co se musíte připravit.

Spousta žen přemýšlí o úpravě stravování kvůli přebytečným kilogramům. Jenže nadváha, případně obezita je jen jeden z mála důsledků jídelníčku, z něhož musí zákonitě vstávat vlasy na hlavě každému výživovému poradci. Co dalšího vás tedy mimo jiné čeká?

1.    Předčasný botox

Nejen na váze či centimetrech v pase se strava projeví – ušetřena nezůstane ani vaše pokožka. Bude unavená, náchylnější k tvorbě vrásek či akné, zkrátka vám nezdravá jídla přidají (ne)hezkých pár let navíc… Jistě, kosmetická operace může být řešením, ale není lepší (a levnější) zaměřit se na změnu životního stylu?

2.    Proklatě těsné džíny

A teď nemluvíme ani tak o tukových polštářcích, jako o skutečnosti, že spousta nezdravých potravin (polotovary, uzeniny…) jednak obsahuje spoustu soli, kvůli které vaše tělo zadržuje vodu a vypadá otekle (pár centimetrů to přidá), a také nejrůznější látky, jež způsobují nepříjemné nadýmání (centimetry narůstají, nemluvě o dalších problémech).

3.    Zase den bez „úspěchu“

A další nepříjemný důsledek nezdravé stravy – nedostatek vlákniny může způsobit, že se brzy budete potýkat se zácpou. Ta se ostatně může dostavit i tehdy, pokud zanedbáváte pitný režim.

4.    Antacida jako dezert

Víte, že i pálení žáhy často způsobuje nevhodná strava? Pokud se tedy vaše kabelka podobá spíše lékárničce a po každém jídle saháte po „zázračné pilulce“, jež nepříjemný zvyk našeho žaludku uhasí, zamyslete se v první řadě nad svým jídelníčkem…

5.    Šílený PMS

Jídlo samo o sobě premenstruační syndrom samo o sobě nezpůsobuje, ovšem pokud to přeženete s cukry a kofeinem (litry sladké kávy jsou cestou do pekel), musíte počítat s tím, že se projevy PMS mohou významně zhoršit.

6.    Závislost na analgetikách

Spousta žen se potýká s bolestmi hlavy – a často za nimi stojí látky obsažené v jídle (především polotovarech, uzeninách, konzervách apod.). Zkuste na čas tyto pokrmy vysadit a uvidíte, jestli se váš stav nezlepší (pravděpodobně ano).






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat