Prostreno.cz

Jak nesabotovat vlastní spánek?

O tom, co všechno dělat a nedělat, abyste spali tvrdě a zdravě, jsme psali už několikrát. Tentokrát pro vás máme tři činnosti, kterými si spánek sabotujete vy sami. A naprosto zbytečně.

Takže na co bychom měli v budoucnu zapomenout, abychom se mohli v klidu na celou noc pohroužit do říše snů?

Spaní s mobilem v ruce

Co si myslíte, že se stane: Uprostřed noci vám pošle váš pan božský/vaše osudová žena SMS zprávu, protože to bez vás tak dlouho už nemůže vydržet/chce vám vyznat lásku/zrovna se mu nebo jí o vás zdálo… A vy mu/jí odepíšete něco děsně romantického a zase usnete s tím nejkrásnějším pocitem.

Co se opravdu stane: Jsou dvě možnosti. V té první se vaše očekávání nenaplní – žádná SMS nepřijde, ale vy se přesto budete budit každou hodinu, protože „co kdybyste náhodou zvuk mobilu přeslechli“. Ráno budete nevyspalí a nerudní.

Druhá možnost vaše očekávání sice naplní, ale váš milovaný/vaše milovaná vám pošle SMS v té nejnevhodnější době, takže přeruší váš spánek a vy nebudete moci dlouho usnout (ráno budete nevyspalí a nerudní), případně zahájíte několikahodinovou SMS konverzaci a spánek se konat nebude (ráno budete nevyspalí a nerudní).

Spaní na gauči

Co si myslíte, že se stane: Za třicet minutek, jen co se trochu osvěžíte lehkým zdřímnutím, si plni nové energie dojdete dát sprchu, vyčistíte si zuby, pečlivě odlíčíte obličej a odeberete se do postele.

Co se opravdu stane: Probudíte se na gauči ve 3:40. Jednu ruku vůbec neucítíte, zato se velmi bolestivě ozvou vaše záda. V puse budete mít podivnou chuť, kostýmek/sako do práce vypadá, jako by ho sežvýkalo několik přežvýkavců najednou. Začnete se litovat a přemýšlet o smyslu života, možná si i popláčete. Uprostřed toho všeho zase usnete. Ráno budete nevyspalí a nerudní.

Spaní, když musíte „na malou“

Co si myslíte, že se stane: Vůbec nic, prostě ten pocit zase zaspíte.
Co se opravdu stane: Samozřejmě si nepočuráte postel, to se nemusíte bát. Ovšem celou noc se vám budou zdát sny, v nichž vás honí bláznivý masový vrah s metrovou mačetou a vy do toho navíc zoufale hledáte toaletu. Když se pak o několik hodin později zborcení potem probudíte, z posledních sil a v poslední chvíli dosprintujete na záchod, kde strávíte sedm minut, navíc vás po návratu do postele bude nadále pronásledovat nepříjemný sen a také nepříjemný pocit v oblasti břicha. Ráno budete nevyspalí a nerudní.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat