Prostreno.cz

Šalvěj usnadní rozčesávání neposlušných vlasů a zbaví je šedin

Máte ve svých bylinkových zásobách i šalvěj? Jenom dobře. Určitě vás mile překvapí, že tahle kulinářská ingredience usnadňuje rozčesávání hřívy a zabraňuje tvorbě lupů. Ale může vás zbavit i nenáviděných šedin!

Pro mnoho lidí je šalvěj přísadou, která se díky nahořklé a lehce trpké chuti dokonale hodí k masu, popřípadě do nějaké omáčky. Patříte mezi ně i vy? Možná nemáte ani tušení o tom, jak zázračné má tato rostlina schopnosti. A to nejen léčebné!

Medikament, který se nezdá

Již mnoho a mnoho studií prokázalo, že zmíněný poklad za zahrádky působí dezinfekčně a protizánětlivě. Rovněž je známo, že usnadňuje odkašlávání a povzbuzuje srdce i nervy, zatímco prospívá žaludku, zatne tipec nadýmání a zmírňuje noční pocení. Uplatní se také při zánětech horních cest dýchacích nebo k utlumení tvorby mateřského mléka po odstavení dítěte. Nutno dodat, že blahodárně ovlivňuje i činnost pohlavních žláz a imunitní systém. Jako by toho už tak nebylo málo, rostlina, kterou už starověcí šamani při magických rituálech přidávali do svých tajemných lektvarů a vykuřovadel, udělá dobře i vlasům. To jste věděli?

Voňavá kosmetika, již si lze vypěstovat

Aromatická bylinka je v oblasti zkrášlování hodně cenným artiklem. Šampon ze šalvěje používaly už naše babičky a moc dobře věděly, proč to dělají. Tenhle zlepšovák totiž výrazně posiluje vlasová vlákna a napomáhá rozčesávání hřívy. Má také antimikrobiální účinky, předchází tvorbě lupů a urychluje růst, zatímco zabraňuje vypadávání koruny krásy. Bodem navíc je pak to, že vám pomůže v boji proti šedinám, které nepatří k vítaným estetickým ozdobám. Jak přesně s ním zacházet?

Zázrak za pár minut? Ano, přesně tak

Připravte si dvě lžíce sušené šalvěje a zalijte je horkou vodou. Po několika minutách čaj sceďte a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Jakmile bude teplota optimální, vmíchejte do tekutiny ¼ šálku jablečného octa. Tím je vaše práce u konce. Získaným prostředkem si oplachujte hlavu vždy po běžném mytí. Zápachu octa se bát nemusíte, jakmile kadeře vysušíte, nebude po něm ani památky. Pravidelné opakování této kúry přinese výsledky, o nichž se vám ani nesnilo.

Zdroj: www.dailycurlz.com/hair-benefits-of-sage/, www.blog.mapleholistics.com/blog/sage-oil-hair/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat