Prostreno.cz

Domácí masky prospívají pleti ve všech směrech

Káva, droždí, bílý jogurt i aloe vera. To jsou suroviny potřebné k přípravě omlazujících, regeneračních, vyživujících a hloubkově čisticích masek, po jejichž aplikaci bude vaše pleť doslova plesat blahem.

Jste přesvědčeni o tom, že zlepšovat svůj zevnějšek je možné jenom v kosmetickém salonu? Co když vám řekneme, že pro svoji bezchybnou vizáž můžete udělat maximum i v pohodlí domova, navíc za podstatně nižší cenu? Zde jsou hned tři možné cesty, kterými se můžete vydat!

Kávová omlazující vzpruha

Kávy se v celosvětovém měřítku za den vypije tolik, že si to lze jen těžko představit. I pro vás je kofeinový nakopávač naprosto nepostradatelný? Proč tedy nezkusit i jeho vnější použití? Tenhle vyhledávaný stimulant je báječným exfoliačním prostředkem. To znamená, že povrch pokožky zbavuje odumřelých kožních buněk. Takový peeling je nanejvýše vhodný při rozšířených pórech, pigmentových skvrnách, vráskách i celkově unaveném vzhledu. Smíchejte jednu polévkovou lžíci „kafe“ se stejným množstvím kokosového oleje. Získanou směs si krouživými pohyby naneste na tvář, nechte ji účinkovat čtvrt hodiny a poté vše smyjte.

I droždí vás bude hýčkat

Že s droždím se dá čarovat jenom u sporáku? Ani omylem! Kvasnice zprostředkovávají vitaminy, zejména tedy skupiny B, dále bílkoviny a celou řadu minerálů. Spolupráce jmenovaných látek nejenže pomáhá proti chřipce, ale zlepšuje i trávicí funkce, působí proti nespavosti, snižuje pravděpodobnost depresí a prospívá játrům. Tento poněkud neobvyklý medikament přispívá také k léčbě akné, zatímco funguje jako hloubkové čistidlo a nepřítel černých teček. Stačí ho jen vmíchat do trochy vody, aplikovat a po půl hodině odstranit veškeré pozůstatky.

Aloe s jogurtem jako mocná kombinace

Dávat si na obličej bílý jogurt? Podle všeho ten nejlepší nápad. Mléčný výrobek v bohatém zastoupení obsahuje měď, což je minerál, který mimo jiné reguluje tvorbu kožního mazu. Nabízí také vápník. Ten se postará o regeneraci pokožky, přičemž zabrání jejímu vysušování. Pokud jde o snížení viditelnosti stávajících projevů stárnutí, to je úkol pro přítomnou kyselinu mléčnou. A teď si představte, že všechny uvedené zkrášlují! Bonusy maximalizujete ještě přídavkem gelu z rostliny aloe vera. Jestli vás tohle neomladí o pár let, tak už nic! Na závěr je třeba dodat, že optimální doba působení je přibližně 20 minut.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat