Prostreno.cz

Probiotické potraviny udržují v kondici i pleť

Toužíte po bezproblémovém trávení, hezčí pleti nebo silnější imunitě? Pak byste příjem probiotik neměli podceňovat. Pochutnáte si na jablečném octě, goudě nebo snad kvalitním jogurtu?

Vzhledem k tomu, že se populační volání po zdravé výživě ozývá stále hlasitěji, jsou probiotika v centru pozornosti. Máte je úzce spjatá jen s fungujícím trávením a tím to končí? Chyba lávky, tyto užitečné bakterie pomáhají předcházet také depresím a účinně působí v prevenci kardiovaskulárních chorob. Podle některých studií dokonce významně zlepšují kvalitu pokožky a prospívají mozku. Jak vidno, probiotické potraviny vám udělají dobře od hlavy až po paty. Máte v jídelníčku i tyhle?

Jablečný ocet, vděčný kuchař

Jablečný ocet je vychvalován v různých koutech světa. Zatímco o jeho léčebných schopnostech ví kdekdo, málokoho si uvědomuje, že je také přirozeným probiotikem. O důvod víc, proč ho do přípravy jídel začlenit co možná nejčastěji! Můžete ho využít k naložení masa do marinády, do dresinků, salátů, majonéz i nádivek. Fantazii se tu meze vážně nekladou…

Gouda. Lahoda s bonusem

I některé druhy sýrů se vyrábějí způsobem, jenž umožňuje přežití zdravých a vítaných organismů. Mezi ty nejoblíbenější patří gouda, která pochází z Nizozemska, úplně konkrétně z města stejného názvu – Gouda. Sluší se dodat, že tento sýr se může pochlubit také skutečně vysokým obsahem vitaminu K. Obecně je pak spojován se zpomaleným stárnutím, prevencí osteoporózy, silnějším imunitním systémem nebo podporou při budování svalů, a to díky nemalé dávce bílkovin.

I jogurt má nesporné přednosti

Také nevinně se tvářící jogurt je považován za jednoho z nejlepších zprostředkovatelů probiotik. Ovšem při jeho koupi musíte věnovat pozornost uvedenému složení a donést si k pokladně ten, který v sobě ukrývá živé probiotické kultury, což opravdu nejsou všechny. Tento druh mléčného výrobku navíc dokáže vlivem vitaminu D zlepšit náladu a odplavit chmury, přičemž zvýší šance na úspěšné hubnutí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat