Prostreno.cz

Pleťový rozjasňovač v potravinách

Kdo chce být krásný, měl by jíst. A sice konkrétně následující čtyři potraviny, které vaši pleť osvěží a rozzáří.

Slýcháme to často – antioxidanty jsou pro pleť a kůži dobré, protože chrání buňky před volnými radikály, které je mohou poškodit. Ale jak nejlépe pokožku antioxidanty zásobit? Zařaďte do svého jídelníčku tyto čtyři potraviny a vaše pleť bude nejen rozzářená, ale i svěží a omlazená.

Hořká čokoláda

Hořká čokoláda je na antioxidanty obzvlášť bohatá, a navíc dokáže redukovat ztrátu vlhkosti. Díky zvýšené dodávce vlhkosti se zlepšuje struktura pleti a ta bude svěží a zdravá. Zvolte ale takovou čokoládu, jejíž podíl kakaa je minimálně 70 %. Kromě toho si dejte pozor, kolik čokolády zkonzumujete – už 28 gramů hořké čokolády denně vystačí na to, abyste poznali přednosti účinků antioxidantů a přitom vaše váha zůstala stejná.

Vlašské ořechy

Se svým vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin podněcují vlašské ořechy vznik kolagenu, který zlepšuje elasticitu pleti. Bohaté jsou také na omega-6 mastné kyseliny, které zabraňují suchosti pokožky. Pro viditelné účinky se doporučuje sníst denně hrst plnou vlašských ořechů. Navíc kyselina pantotenová, která je v nich obsažená, se postará o vaši hladkou pleť. 

Třešně

Se svými 17 různými složeninami antioxidantů zabraňují stárnoucímu procesu. Zamíchejte do svých pokrmů každý den plnou hrst sušených třešní a zakrátko jejich účinek poznáte při pohledu do zrcadla sami. Čerstvou šťávu můžete zmrazit ve tvořítku na led a následně je používat jako velmi účinné tonikum. A díky vysokému obsahu betakarotenu v čerstvých třešních získá vaše pleť krásnou zářivou barvu. 

Dýňová semínka

Dýňová semínka udržují vysokou hladinu kolagenu, proto zlepšují elasticitu pokožky a podporují také růst nových buněk. Obsahují také velké množství zinku, který působí blahodárně na akné a jiné nedokonalosti pleti, bojuje proti mastné pokožce a pomáhají stahovat póry. Přidávejte si semínka do salátu, jogurtu nebo müsli.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat