Prostreno.cz

Potraviny plné cukru škodí vaší pleti

Že jsou alkohol a sladkosti špatné pro pleť, není žádné překvapení. Že by bylo lepší vzdát se i následujících potravin, jste ale určitě netušili…

„Jsme to, co jíme“, tohle přísloví platí především s ohledem na vzhled naší pleti. V mnoha potravinách se totiž skrývají látky, které naše pleť snáší velmi špatně. Které to jsou?

Sušené ovoce

Čerstvé ovoce je bohaté na vlákninu, antioxidanty, minerální látky a samozřejmě vitaminy. A to je pro naši pleť velmi dobré! Sušená varianta ale představuje bohužel úplný opak. Je jedno, jestli se jedná o sušená jablka, meruňky nebo banány, protože všechno sušené ovoce obsahuje velké množství sacharidů a cukru, které naší pleti škodí.

Sushi

Pokud patříte k fanouškům sushi, žádný strach – ne všechny sushi ruličky zhoršují pleť. Ale třeba „kalifornskou rolku“ byste příště měli vynechat. Bílá rýže má vysoký glykemický index, který je příčinou rostoucí hladiny cukru v krvi. To zase vede k nárůstu hormonů, které pak poznáte podle mastné pleti a malých pupínků. Umělé krabí maso a sojová omáčka navíc obsahují gluten, který je pro pleť také velmi škodlivý.

Agáve

Šťáva z agáve je pro mnohé zdravou alternativou cukru. Bohužel tato domněnka není úplně správná. Vědci zabývající se výživou se dokonce domnívají, že agávový sirup škodí zdraví mnohem více než cukr! Důvodem je, že agávová šťáva je směsí glukózy a fruktózy a vysoký podíl ovocného cukru má za následek nečistou pleť. Pokud toužíte po sladkém, raději si svoje pokrmy oslaďte přírodním javorovým sirupem nebo medem z regionálního zemědělství.

Mořské plody

Pokud vás trápí nedostatky na pleti, pak garnáty, kraby a humry raději ze svého jídelníčku vynechte. Neobsahují sice cukr, ale mají vysoký podíl jodu, který ucpává póry a to je příčinou pro vznik akné. Jod je sice důležitou minerální látkou pro zdraví, ale lidé, kteří mají problémy s pletí, by raději měli konzumovat lososa. Obsahuje omega-3-mastné kyseliny, které jsou naopak pro pleť velmi prospěšné.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat