Prostreno.cz

5 nejšílenějších diet. Na tyhle ani nemyslete

Některé ženy jsou schopny podstoupit neuvěřitelné diety a procedury, jen aby dosáhly vytoužené postavy.

Rozhodně nedoporučujeme žádnou z nich zkoušet!

Hazard č. 1: Limonáda a sůl

Tahle dieta sestává z pití kořeněné limonády po dobu nejméně 10 dnů. Že to není nic tak strašného? Váš organismus vám sice nepoděkuje, na vašem zdraví se to odrazí, ovšem po nějaké době se z toho dostane. Ta horší část téhle diety teprve přijde. Protože po celou dobu nedodáváte svému tělu nic jiného než tekutiny, chybí vašemu tělu jakákoli pevná strava, jež by zajistila „pročištění“ střev. A tak každé ráno vyznavačky téhle šílené diety vypijí namísto oné speciální limonády sklenici vody se solí. Přibližně do hodiny pak jejich tělo doslova exploduje…slovo „pročištění“ je v tomhle případě hodně mírné…

Hazard č. 2: Tasemnice

Dělá se vám šoufl, už jen když máte na zahradě sáhnout na žížalu? Pak si představte, že máte nějakého pěkného červa v sobě. Třeba pětimetrového (podle druhu může tasemnice dorůst 3 až 10 metrů). A pěkně nechutného (Viděli jste někdy obrázek tasemnice? Nic, co by člověk musel potkat, natož mít v sobě…). A teď si představte, že tahle potvůrka žije ve vašich střevech. Jistě, díky tomu, že toho spoustu sní, vlastně hubnete, ovšem taky vás váš milý host může zabít. To když u vás propukne nemoc zvaná tenióza, jejíž závažná forma končí smrtí až v 50 % případů.

Hazard č. 3: hCG dieta

Tenhle druh diety se u nás naštěstí nerozšířil, ale ve Spojených státech amerických našel několik příznivkyň. Její princip není až tak složitý – denně spořádáte okolo 500 kalorií a váš lékař vám injekčně aplikuje humánní choriový gonadotropin, tedy hormon, jenž je během těhotenství produkován placentou a s jehož pomocí se dá poměrně přesně určit, zda je žena těhotná (proto se využívá u těhotenských testů), a který má napomoci spalování energie a hubnutí. Ovšem některé studie prokázaly, že vysoké hladiny zmíněného hCG hormonu jsou spojeny s vyšším rizikem některých druhů rakoviny.

Hazard č. 4: Domácí výplachy střev

Staly se jednu dob velmi populárním u celebrit, jež před nějakým gala večerem, kde se od nich očekávala procházka v úchvatných róbách po červeném koberci, potřebovaly nutně získat bezchybně ploché bříško. Co na tom, že nezhubnou na víc než den nebo dva a že jejich organismus si při častém opakování výplachů střev zrovna nelebedí – účel to splnilo. A záhy se metoda stala oblíbená i u mnoha dalších žen. Podle některých teorií výplach prospívá našemu zdraví, protože detoxikuje tělo díky pročištění střev. Ano, pokud se neprovádí příliš často a aplikuje jej odborník, pak může být opodstatněný. Nebezpečné mohou být neodborně prováděné klystýry doma, k nimž jsou používány nejrůznější chemikálie a bylinné odvary, jejichž původ je často nejistý. Výzkum provedený na univerzitě v Georgetownu prokázal, že takový výplach střev může vést k zažívacím potížím, nadýmání, zvracení, křečím, ale také elektrolytické nerovnováze v těle, nebo dokonce k selhání ledvin.

Hazard č. 5: Zázračné pilulky

Kdyby na světě opravdu existovala pilulka, po jejímž užívání bychom bez úpravy jídelníčku a bez pohybu jednoduše hubli, pak by problém s nadváhou neexistoval. Jenže ať už nám výrobci těchto zázraků slibují cokoli, taková pilulka jednoduše neexistuje. Přesto se stále najdou lidé, kteří klidně utratí své peníze za „zaručený“ lék, který se prodává na jakémsi pochybném serveru – hned vedle „zaručeně originálních“ léčiv, jež se běžně dostanou pouze na lékařský předpis. V nejlepším případě pak takovému jedinci poštou přijdou tablety, v nichž není kromě neškodných (a samozřejmě naprosto neúčinných) chemikálií vůbec nic. V tom horším případě dostane pilulky plné těžkých kovů a mnohdy i jedovatých látek. Pravda, možná po jejich užívání člověk o něco zhubne, ovšem nebude se z „úspěchu“ radovat dlouho, protože ho takový hazard bude stát zdraví, často i život…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat