Prostreno.cz

Česnek naložený v oleji odežene různé neduhy

Jak naložit s paličkou česneku, která vám od posledního vaření zbyla? Naložte ji do oleje! Tím získáte nejen spolehlivý repelent, ale i báječné léčivo na akné, ušní infekce nebo bolest zubů.

Nikoho asi nepřekvapí, že česnek je jednou z nejpoužívanějších přísad. Lidé po celém světě si cení nejen jeho pomoci v kuchyni, ale i léčebných vlastností. Mezi ty se počítá třeba snižování cholesterolu, detoxikace organismu, podpora trávení nebo normalizace tlaku. Toto koření lze využívat v mnoha podobách, ovšem dnes se zaměříme na česnekový olej. Proč ho doma oceníte a jakým způsobem si ho připravit?

Minimum úsilí, maximum pozitiv

Výrobní proces se neobejde bez celé paličky česneku a šálku panenského olivového oleje. Nejprve rozdělte jednotlivé stroužky, které pak oloupejte a prolisujte. Následně je přendejte na pánev a zalijte olejem. Směs mírně zahřejte, nechte vychladnout a přemístěte do uzavíratelné nádoby. Nyní je váš výtvor hotov. Co všechno dokáže?

Aromatická léčba akné

Tento mazlavý produkt skvěle poslouží jako záchranný prostředek při akné. Také aby ne, vždyť obsahuje allicin, vitamin C, měď a zinek, což jsou známé látky zlepšující zdraví pokožky. Přínosem je i protizánětlivé působení a schopnost regulace kožního mazu. Proč s ním tedy nezačít potírat pupínky ještě dnes? Přece není na co čekat…

Spása pro nemocné uši

Zánětlivá onemocnění uší se nevyhýbají dětem ani dospělým. A mohou pěkně potrápit! Ovšem i v takové nepříznivé situaci se sází na olej z česneku. Lze ho ještě rozředit s olivovým olejem a ošetřovat jím vnější i vnitřní ucho.

Repelent proti komárům

Opět je to období, kdy začínáme bojovat s otravným hmyzem. Ti, kteří nefandí kupovaným repelentům s pochybným chemickým složením, si mohou zvláčnit pokožku zmíněným tekutým přípravkem. Komáři i mouchy před jeho výraznou vůní berou do zaječích!

Zatočte s bolestí zubů

Znáte to, zčistajasna se ozve bolavý zub, jenže vám se absolutně nehodí utíkat k zubaři a jako neobjednaný pacient vyčkávat celé hodiny, dokud na vás nepřijde řada. Než tedy zvednete telefon a domluvíte si se stomatologem příslušný termín, vyzrajte na bolest pomocí česnekového oleje. Ten se dá v ústech jen tak „převalovat“. Nebo do něj namočte kousek vaty a „obklad“ přiložte přímo na postižené místo.





Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat