Prostreno.cz

Hnojivem pro růst vlasů je vajíčko

Nachází se ve vašich domácích zásobách vejce? No výborně, jejich přičiněním můžete mít vlasy, které rychleji rostou, méně se třepí a ještě se úžasně lesknou.

Navzdory tomu, co se říkalo v minulosti, vajíčka do zdravého jídelníčku skutečně patří, potvrzují vědci. Podle nich v kombinaci s nízkokalorickou stravou podporují hubnutí. Ovšem posilují také imunitu a zlepšují činnost mozku. Jejich složení rovněž pomáhá v boji s vysokým krevním tlakem, přičemž snižuje riziko rakoviny, zejména prsu. Sečteno a podtrženo, jsou prostě v kurzu! A zčásti i díky tomu, že jsou skvělými kosmetickými pomocníky.

Krása ukrytá ve skořápce

Surovina, na níž je v tomto článku zaměřená pozornost, může být využita i jako dostupné zkrášlovadlo. Zbaví pleť přebytečných olejů a nečistot, což zdárně přispěje ke zmenšení rozšířených pórů. Zároveň podpoří regeneraci kožních buněk, omladí a poskytne pokožce hloubkovou výživu. Máte-li strie či celulitidu, ani tehdy vás slepičí produkt nenechá na holičkách. A jak prospěšný může být vlasům?

Konečně rychlejší růst a žádné lupy

Vejce jsou bohatým zdrojem proteinů, proto urychlují růst a zabraňují nadměrnému vypadávání. Příznivý vliv mají i na cirkulaci krve, zatímco zacelují rozdvojené konečky, omezují tvorbu lupů, dodávají lesk a ochrání hřívu před nepříznivými vnějšími vlivy. Co takhle připravit si z nich domácí kondicionér, jehož parádní účinky poznáte na vlastní hlavu už po pár použitích?

Dvě ingredience, zázračné působení

Že nejste na složité postupy? Klid, nic náročného vám opravdu nehrozí. Vejce stačí rozklepnout do mísy, rozšlehat vidličkou a smíchat s polévkovou lžící olivového oleje. Jakmile si vlasy umyjete běžným způsobem, nezbývá než je lehce vysušit ručníkem a aplikovat vaječný zlepšovák. Až ho nanesete ke kořínkům i po celé délce, nechte ho působit nějakých dvacet minut. Poté je čas na oplach vlažnou vodou. A jak často tento proces opakovat, aby se dostavily kýžené výsledky? Bohatě stačí jednou týdně.

Zdroj: www.beautytips.com, www.herbslife.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat