Prostreno.cz

Bolesti kloubů utiší kombinace soli a olivového oleje

Natažený sval? Přeleželý krk? Bolestivý kloub? To jsou pěkně otravné nepříjemnosti. Ale proč si jimi zbytečně kazit náladu, když se dají vyléčit domácí mastičkou z mořské soli a olivového oleje?

Máte fyzicky náročné zaměstnání? Nebo jste nadšený sportovec, co si v rámci tréninku dá moc rád do těla? Tak či tak, čas od času se může ozvat bolest svalů či kloubů, která přímo odporuje bezproblémovému vykonávání běžných denních činností. Jak tuhle nepříjemnost řešit? Jistou možnost představuje mastička z lékárny. Proč si ale neudělat vlastní medicínu? Potřebné suroviny máte s největší pravděpodobností po ruce!

Sůl je nad zlato. Hlavně ta mořská

Mořská sůl obsahuje širokou škálu prospěšných látek, proto má třeba v kosmetice své nezastupitelné místo. Toto naprosto běžné ochucovadlo pokožku zbaví odumřelých buněk, přičemž vymaže pigmentové skvrny i černé tečky. Podle některých dokáže podpořit i léčbu akné, neboť eliminuje nevítané bakterie. Jeho čisticí schopnosti se ale projeví i jinde, protože spolehlivě odstraní i nahromaděné toxiny, což přispěje k útlumu jakékoli bolesti. A s čím slaného zachránce smíchat?

Olej s vůní oliv 

Mořská sůl se doporučuje kombinovat se zahřátým olivovým olejem. Jak ten vám může být ku prospěchu? Jeho naprosto jedinečné složení vykazuje zklidňující, protizánětlivé, hojivé a hydratační účinky. Za pořádný bod navíc se dá považovat to, že láskyplně a blahodárně ošetřuje problematickou pleť a zachovává její pružnost, tudíž jde o léčivý elixír se zkrášlujícím působením. Jakmile obě jmenované ingredience důkladně promícháte, ulevující mazání je na světě.

Chvilka úžasné relaxace

Masírujte si s ním postižené oblasti alespoň deset minut, nebo o tuto příjemnou službu požádejte někoho ze svého okolí. Jemné hnětení pokožky pomocí tohoto domácího prostředku zlepší krevní oběh, zažene bolest, uvolní pnutí a stimuluje regenerační proces. A to přece vůbec nezní špatně, nebo to vidíte jinak?

Zdroj: www.firstaid.com, www.lifewithherbs.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat