Prostreno.cz

Máta je také blahodárným pěstícím přípravkem na obličej

Zkusili jste už použít mátu při péči o pokožku? Pokud ne, měli byste její účinky bezpodmínečně vyzkoušet.

Máta patří k asi neoblíbenějším bylinkám. Voní krásnou, osvěžující vůní, má léčivé účinky a výborně chutná. Její historie sahá do Anglie, kde ji před 300 lety vypěstovali.

Pokud jste mátu používali dosud jen v kuchyni nebo jako léčivou bylinu pro úlevu při nejrůznějších potížích jako je bolest hlavy, nevolnost nebo na uvolnění dýchacích cest, doporučujeme tohle koření bezpodmínečně otestovat také jako pěsticí přípravek na obličej. Od lehce štiplavého pocitu, který se na kůži při prvním kontaktu objeví, až po viditelné zlepšení celkového vzhledu pokožky, je totiž něco, proč budete mátu a látky v ní obsažené opravdu milovat.

Jaké jsou její účinky?

Díky obsahu mentolu, který má antibakteriální účinky, může máta vašemu obličeji propůjčit zářivý a jasný vzhled, potlačit akné, a dokonce s ohledem na použití i zesvětlit barvu pokožky. Stejně tak vytváří na obličeji příjemný chladivý pocit, což za horkých letních dní jistě oceníte, a svým antiseptickým účinkem dokáže ulevit při poštípání hmyzem.

Jak na to?

Máta může mít velmi silné účinky, proto je důležité, abyste při použití na obličeji a okolních partiích byli velmi opatrní. Používejte nejlépe jen takové výrobky, které byly vyvinuty speciálně pro péči o obličej. A pokud byste si chtěli takový přípravek vyrobit vlastnoručně doma, pak si dávejte dobrý pozor při výběru mátového oleje. Protože ne každý, který na trhu najdete, jako například zimní máta, je určený pro přímý kontakt s kůží. Pokud by byla máta pro použití na pokožce obličeje příliš silná, mohla by ji vážně podráždit. Raději proto nanášejte mátový olej vždy naředěný vodou nebo ještě lépe v kombinaci s aloe vera.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat