Prostreno.cz

Rozporuplné každodenní mytí vlasů

Každý chce pro svoje vlasy jen to nejlepší. A jak jinak docílit krásné hřívy, než správnou péčí? Proto si možná vlasy raději myjete, až když je to nezbytné. Tedy ne příliš často, abyste jim zbytečně neškodili. Také jste si to mysleli? – Tak až do teď.

V málokterém bodě se názory ohledně péče o vlasy liší tak moc, jako když přijde řeč na téma mytí vlasů a toho, jak často je vlastně správně je mýt. Zatímco zastánci jednoho názoru tvrdí, že při  přehnaném a příliš častém mytí, docílíte jen toho, že budete mít vlasy suché a zničené, fanoušci druhého jsou skálopevně přesvědčeni, že ne všechny vlasy mytím trpí a že existují i takové typy, které mohou z každodenního péče dokonce profitovat. Tak jaká je tedy pravda? Mýt či nemýt?

Co vyhovuje jednomu, druhému už nemusí

Podle vlasového biologa Dominica Burga není v oblasti vlasů a jejich péče možné paušalizovat, co se s nimi stane, pokud je budete mýt opravdu každý den. Skutečně jsou totiž možné obě výše uvedené varianty. Protože jak se liší člověk od člověka, tak se různí nejen typy vlasů, ale i vlasová struktura. Takže se může stát, že někteří lidé budou mít po přehnané péči vlasy opravdu slabé, suché, nebo dokonce lámavé, jiní mohou každodenním mytím dosáhnout nádherné pěstěné hřívy. Podle Burga je ovšem s ohledem na správnou péči o vlasy největší výzvou najít rovnováhu mezi četností mytí a správnými výrobky.

Kdo si přeje dlouhé vlasy

Georg Cotsarelis, lékař z univerzity v Pennsylvanii, uvádí v souvislosti s každodenním mytím vlasů ještě jeden velmi zajímavý aspekt. Domnívá se, že mytí každý den může vést k tomu, že se výrazně zlepší i růst vlasů. Pravidelným mytím se totiž odstraní staré vlasy a to podpoří růst nových vlasů. Takže pokud jste vždy toužili po bujné a dlouhé hřívě, pak je načase možná zvýšit četnost mytí vlasů.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat