Prostreno.cz

Prázdný žaludek nesnese lecjaké jídlo

Následující potraviny do prázdného žaludku rozhodně nepatří. A je jedno, jestli to je na snídani, oběd nebo večeři…

Určitě se vám už někdy stalo, že jste měli tolik práce nebo že vaši pozornost upoutalo něco natolik, že jste jednoduše úplně zapomněli na jídlo. A najednou vám kručí v břiše a hlad (malý nebo velký) o sobě dává vědět. V takovém okamžiku byste asi snědli cokoli, co by se vám dostalo do ruky. Ovšem existuje pět potravin, které byste měli raději vynechat, protože na zaplnění prázdného žaludku se vůbec nehodí.

Rajčata

Rajčata jsou plná vitaminu C a výživných látek, ale na prázdný žaludek je nejezte. Obsahují totiž také kyselinu tříslovou, která zvyšuje hladinu kyselin v žaludku, a tak by se jejich konzumace mohla rychle stát nemalým problémem s onemocněním žaludku.

Jogurt

Jogurt patří k jednomu z nejoblíbenějších jídel na snídani nebo na svačinu. Je bohatý na mléčné bakterie, má mnoho předností pro naše zdraví a chutná dobře samotný nebo s ovesnými vločkami, semínky chia nebo müsli. Ovšem tyhle mléčné bakterie zvýšená kyselost našeho prázdného žaludku zabije, což nakonec může vést k jeho překyselení. Proto si jogurt klidně dopřávejte jako svačinku, ale nejpozději tak jednu až dvě hodiny po hlavním jídle.

Hrušky

Hrušky obsahují vlákna, která mohou v prázdném žaludku poškodit jemnou a citlivou vnitřní tkáň a to by mohlo vést až k velkým bolestem břicha. Proto si dejte hrušky raději jako součást zdravé svačinky, nejlépe s celozrnným pečivem nebo ovesnými vločkami. 

Ostré koření

Ostré koření a pochutiny jako například česnek, chilli nebo zázvor zvyšují při konzumaci na prázdný žaludek pravděpodobnost, že dojde k jeho podráždění. Dokážou vyvolat nejen pořádné křeče, ale dokonce i závažné poruchy trávení. Proto byste měli kořeněné pokrmy jíst až teprve tehdy, když už máte v žaludku nějaký nedráždivý základ.

Sladkosti

Sladkosti neobsahují zpravidla jen velké množství cukru, ale ani vás nedokážou pořádně zasytit. Navíc velké množství sladkých dobrot váš žaludek může také pěkně podráždit – a to především, pokud je úplně prázdný.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat