Prostreno.cz

I během pracovního kolotoče všedních dnů lze hubnout

Držet dietu o prázdninách nebo během volna jde tak nějak snadněji. Ale když se potom vrátíte do práce a naskočí obvyklý každodenní kolotoč, myslet ještě na dodržování diet se zdá najednou mnohem složitější. Tipy na zhubnutí i během všedních dní nejsou nijak komplikované a pomohou vám bez větší námahy se zbavit pár kilogramů. A to bez jojo efektu!

Představte si, že by hubnutí bylo jednoduché. Člověk by nemusel pořád myslet na to, co jí a kdy. A kdy by nebylo vůbec podstatné, jestli sportujete nebo ne. Pravděpodobně každý už někdy v životě vyzkoušel nějakou dietu. Bohužel bez toho, aby nechtěná kila zhubl dlouhodobě. Jaké tipy tedy opravdu pomáhají zbavit se přebytečných kil navždy?

Hladovka není nutná

Možná vám to zní jako zvláštní rada na hubnutí, ale je opravdu jedna z nejdůležitějších. Protože buďme upřímní – kdo už někdy držel nějakou přísnou dietu, u které mu bez přestání kručelo v břiše a měl pořád hlad? Lepší než hladovění je vsadit na takové potraviny, které mají málo kalorií, ale dokážou zasytit. O pocit plnosti se dobře postará třeba vláknina v celozrnných výrobcích, nebo proteiny, které najdete v mléčných výrobcích, rybách a masu. A co ve zdravém jídelníčku pochopitelně nemůže chybět, jsou ovoce a zelenina.

Zrychlete si spalování

Jen pokud naše látková výměna pracuje správně, mizí přebytečná kila. Zatopit pod kotlem můžete nejlépe s chilli nebo zázvorem. Obojí vám podpoří látkovou výměnu, která má na starosti získávání energie. K tomu využívá tuky, sacharidy a proteiny ze stravy. Pokud jich ale nemá z příjmu dostatek, začne je vyhledávat v tělesných rezervách – tedy v tukových polštářcích. Každý den šálek zázvorového čaje nebo ostrého jídla podpoří spalování kalorií a je jedním z nejlepších způsobů hubnutí.  

Šetřete si kalorie na víkend

Odřeknete holčičí sraz o víkendu, protože máte strach z kalorické pizzy k filmu? Ani náhodou! Není vůbec potřeba všeho se vzdát jen kvůli dietě. Místo toho zkuste přes týden nějaké kalorie ušetřit, a pak je s klidným svědomím vyměníte za pizzu o víkendu. Pozor ale na bezostyšné víkendové přejídání! V tom, kolik kalorií jste opravdu ušetřili, buďte k sobě upřímní.

Vyspěte se na to

Asi nejpříjemnější tip vůbec! Spánek je totiž při hubnutí nesmírně důležitý! Pokud spíte příliš málo, klesá hladina hormonu leptinu, který vyvolává pocit sytosti. Místo toho ale stoupají apetit povzbuzující hormony ghrelin a orexin, takže nevyspalí nakonec jíme víc. Abyste tomu předcházeli, spěte nejlépe okolo osmi hodin každou noc.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat