Prostreno.cz

5 koktejlů z ledničky: Proti stárnutí, pro lepší milování i proti stresu

Jste věčně unavená, máte povadlou a nezdravě vyhlížející pleť a cítíte se ve třiceti na padesát? Ještě než vyrazíte do lékárny pro nějaké léky či doplňky zdraví, zkuste některý z následujících, čistě přírodních životabudičů!

Koktejl pro krásnou pleť – okurkový

Okurka se z 90 % skládá z vody, takže tělo skvěle hydratuje a také ochlazuje. Navíc obsahuje i několik důležitých minerálů, které napomáhají rovnováze organismu. Dokáže navrátit pleti jas a zdravý vzhled.
Jak na něj:
Hoďte do odšťavňovače 1 až 2 okurky. Abyste vylepšili chuť a přidali nějakou sladkost, můžete přihodit i kousek jablka (podle chuti).

Koktejl proti stárnutí – borůvkovo-jahodovo-řepovo-kapustový

Při vší té záplavě stresu, který zažíváme každý den, se nelze divit, že občas přemýšlíme, kolik nám to vlastně je a proč se cítíme jako stařenky a stařečci. K boji s tímhle pocitem (a také pro krásnou, mladistvou pleť) se skvěle hodí koktejl plný antioxidantů. Nebojte se neobvyklé kombinace, uvidíte, že si pochutnáte (a jak prospějete svému organismu)!
Jak na něj:
Do odšťavňovače vložte asi šálek borůvek, ½ šálku jahod, 1 velký kapustový list a ½ menší červené řepy. Šťávu smíchejte s 1 a ½ šálku vody nebo mléka (nebojte, dobré jsou obě varianty).

Koktejl pro lepší milostný život – celerový

To nejsou jen pověry, že celer působí jako afrodiziakum. Tak proč toho nevyužít, navíc ve formě plné vitaminů a minerálů (a úžasné chuti)?
Jak na něj:
V odšťavňovači nechte „vyšťavit“ 2 velké celerové stvoly (z řapíkatého celeru), ½ banánu, kousek zázvoru (podle chuti), ½ avokáda, hrstku bazalky. Pokud je budete mít, přidat můžete i 2 až 3 fíky. Smíchejte se 2 šálky kokosového džusu (nejlépe neslazeného).

Koktejl pro imunitní systém – brokolicovo-česnekovo-řepový

Brokolice patří k tzv. super potravinám. Je bohatá na antioxidanty, vitaminy, minerály. Do tohoto koktejlu patří navíc i česnek, který je silně antibakteriální. Obě suroviny tak společně posilují imunitu a bojují proti virům a bakteriím.
Jak na něj:
Do odšťavňovače dejte malou červenou řepu, 3 malé mrkve, 8 celerových řapíků, pár růžiček brokolice a 2 stroužky česneku.

Koktejl proti stresu – mrkvovo-špenátový

Dvě zeleniny, které se skvěle doplňují nejen chutí, ale i obsahem důležitých vitaminů a minerálů. Navíc v sobě mají látky, jež pomáhají zlepšovat náladu a bojovat proti stresu.
Jak na něj:
„Odšťavte“ 2 velké hrsti čerstvého špenátu se 3 růžičkami brokolice, 3 řapíky celeru a 1 velkou (nebo 2 malé) mrkev.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat