Prostreno.cz

Svatá trojice koření pro posílení imunity

Co kdyby vám někdo řekl, že v rámci jednoho jediného nápoje můžete posílit svoji imunitu a zároveň zhubnout – ještě do Vánoc? Ne, to není vtip! Smíchejte tyhle tři druhy koření a udělejte pro svoji obranyschopnost i figuru maximum. Základem je starý známý kmín!

Pandemie koronaviru nás všechny naučila jednu věc. Víc pečujeme o své imunitní zdraví. To však lzespárovat i se zájmem o vysněnou postavu! Stačí, když smícháte tři velmi známé druhy koření, které jsou snadno k mání v každém obchodě. Jedná se o kmín, skořici a zázvor.

Pečující svatá trojice

Kmín je bohatý na antioxidanty a pomáhá vyplavovat toxiny z těla, chrání ho před záněty a poškozením volnými radikály. Ve farmacii se z kmínu připravují aromatické oleje, sirupy a léčivé čaje s účinkem proti křečím či plísním. Uplatňuje se i při trávení, podporuje zdraví střev, urychluje proces spalování tuků a v neposlední řadě posiluje imunitu.

Skořice je kromě své nasládle kořeněné chuti a výrazné vůně známá pro obsah zdravých živin. Od nepaměti je ceněna v tradiční lékařské praxi, v ajurvédské medicíně se používá jako lék na dýchací a zažívací potíže. Má zdraví prospěšné vlastnosti, které pomáhají při hubnutí, pomáhají zvládat cukrovku, snižují cholesterol a posilují imunitu.

Zázvor zase obsahuje aktivní složku označovanou jako gingerol. Ta poskytuje analgetické, sedativní, antipyretické a antibakteriální účinky. Studie potvrdily i slibné protinádorové účinky zázvoru, jeho příznivý vliv na trávicí soustavu a na snížení hladiny cukru u diabetiků. Díky těmto vlastnostem je zázvor skvělý pro boj se záněty, napomáhá trávení, metabolismu, hubnutí a podporuje imunitu. Ve vzájemné kombinaci tyhle tři zázraky podporují spalování tuků, tedy napomáhají hubnutí, ale také posilují obranyschopnost organismu. Připravte si z nich čaj!

Jednoduchý ranní rituál, který tělo ocení

Budete potřebovat 1 čajovou lžičku kmínu, ½ čajové lžičky skořicového prášku, malý kousek zázvoru a 1 šálek vody. Všechny uvedené přísady přes noc nechte namočené ve vodě. Následujícího rána vše dobře povařte na středním plameni. Nápoj sceďte, v případě potřeby jej dochuťte citronem a medem, a ihned vypijte. Postup přitom opakujte každé ráno. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Tak do dna!

Zdroj: www.eatthis.com, www.ifewithherbs.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat