Prostreno.cz

Spolehlivé způsoby pro zklidnění pocuchaných nervů

Útočí na vás negativní myšlenky, kterých už je příliš? Potřebujete odbourat stres? Skočte rovnýma nohama do vany! Anebo ponořte ruce do dřezu se špinavým nádobím.

Způsobů, jak uklidnit pocuchané nervy, existuje mnoho. Zatímco někdo si náladu napraví sladkostmi nebo milováním s partnerem, jiný čerpá optimismus z hudby, aromaterapie nebo cvičení. Že by zrovna na vás nezabralo ani jedno? Jsou tu i jiné činnosti, při kterých si psychika vyloženě libuje. Třeba tyhle prý fungují na výbornou!

Óda na plný kuchyňský dřez

Disponuje vaše domácnost myčkou nádobí? Tak jistě, v dnešní době jde o poměrně běžný spotřebič, který už se mezi nadstandardní vybavení ani moc nepočítá. Jenže si představte, že právě on funguje jako sabotér vašeho harmonického rozpoložení. No vážně! Na půvaby manuální práce upozorňuje jistá americká studie, jejíž závěry naznačují, že ruční mytí nádobí zbavuje stresu, negativních myšlenek i úzkostných stavů. To zní jako důvod, proč jít po večeři pomoct ještě sousedům…

Omalovánky nejenom pro děti

Kresby, jež obsahují pouze obrysové linky objektu, jsou oblíbenou zábavou našich nejmenších. Chválí je ovšem i odborníci, kteří malování vnímají jako něco, co poslouží k učení barev i rozvíjení jemné motoriky. Takže je to skvělé spojení příjemného s užitečným! A právě pro to byste to měli zkusit také – i když s trochu jiným záměrem. Omalovánky jsou totiž považovány i za terapeutický prostředek, od něhož si psychologové slibují mimo jiné i odbourání nervozity. Tak pastelky do ruky a jde se tvořit!

Počítá se i koupání

Věřte, nebo ne, nevyčerpatelný zdroj pohody se skrývá i ve vaší koupelně. Od vás se žádá jen jediné – lehnout si do vany s teplou vodou. Nedávný americký výzkum uskutečněný na Virginia Commonwealth University prokázal, že pobyt v lázni omezuje produkci stresových hormonů a snižuje pravděpodobnost duševních poruch. Pochopitelně je tuto proceduru nutné podstupovat alespoň každý druhý den, aby byly její účinky co nejspolehlivější. Možná vám tedy vyskočí poplatky za vodné a stočné, ale co by člověk neudělal pro svoje dobro, že?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat