Prostreno.cz

Překvapivé důvody vaší neustálé únavy

Že se cítíte unavená a vyčerpaná, nemusí nutně být jen díky víkendové party. Existují i další důvody, které vás hodně překvapí.

Málo spánku je většinou důsledek plného kalendáře. Když máte totiž hodně práce a chcete toho ještě více stihnout, pak jde spánek zkrátka stranou. A nedostatek spánku je nejčastější důvod únavy. Ale není jediný. Existují i další příčiny a do některých byste to asi neřekli.

Spánek jen napůl

I když spíte hodně, nespíte možná správně – dostatečně hlubokým spánkem, u kterého si odpočinete. Ve většině případů to souvisí se stresem, ale i s používáním elektronických zařízení před spaním. Díky nim se udržujete stále vzhůru, i když váš mozek už spí – a proto se ráno budíte tak unavení.

Nesportujete

Pokud nesportujete, a přesto jste pořád unavení, pak pomůže opak – začít sportovat. Už jen procházka nebo jízda na kole by vám mohla pomoci. A na nepřekonatelnou ranní únavu pomůže jít do práce pěšky! Tak se vám do plic dostane čerstvý vzduch a díky pobytu na denním světle se vám hned zlepší i nálada.

Nebo sportujete příliš

Ale i v opačném případě se můžete cítit unaveně. Minimálně tehdy, pokud odpočinku nedáte alespoň stejnou dobu jako sportu. Nejlepší je zkrátka vždy zlatá střední cesta.

Dehydratace

Při dehydrataci budete bez energie a se špatnou náladou mnohem rychleji. Dbejte proto na to, abyste pili dostatek vody a omezili nápoje, které vaše tělo odvodňují – alkohol, mléko, káva a limonády.

Nevyvážená strava

Jednostranná strava není zdravá, ať je základem cokoli. Navíc budete trpět i nedostatkem energie. Abyste se cítili opravdu dobře, měla by být vaše strava vyvážená a obsahovat všechny důležité látky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat