Prostreno.cz

Udržte si dobrou náladu po celý den

Vstáváte zadnicí nahoru? A díky špatné náladě máte pak zkažený celý den? Máme pro vás pár triků, jak mít skvělou náladu hned na začátku dne.

První velmi důležitá rada hned na začátek: mějte pro sebe ráno dostatek času. Protože hodiny mezi probuzením a příchodem do práce utvářejí náladu celého vašeho dne. Lidem, kteří ráno chvíli poté, co vstanou z postele, opouštějí dům, hrozí velké nebezpečí, že po zbytek dne budou bez nálady. Volný čas během týdne není totiž jen až vám skončí práce. Čas před prací je minimálně stejně důležitý a může být, pokud si to dobře naplánujete, velmi uvolňující.

Ustelte si postel

Symbolicky znamená stlaní postele, že posledních 24 hodin necháváte za sebou, začínáte novou kapitolu a plní nové síly kráčíte do dalšího dne. V každém z nás vězí kousek uklízecího fanatika, a proto pomáhá uklizená ložnice k lepšímu duševnímu zdraví.

Odložte mobil

E-maily počkají až budete zase v práci. Protože když si čtete zprávy hned po probuzení, je váš mozek prakticky hned v pracovním zápřahu. Přečtěte si u snídaně raději noviny nebo poslouchejte rádio. Nakonec tahle doba má patřit vám, ne práci.

Ke snídani si dejte sacharidy

I když vás ráno na jídlo moc neužije, něco byste sníst měli. Potraviny se sacharidy jako celozrnné pečivo nebo müsli pomohou zvýšit cukr v krvi a dostanou tělo do akce. Zdravé sacharidy vás zasytí a vydrží opravdu dlouho. I kdyby to měla být jen jedna malá müsli tyčinka – snídaně je nejdůležitější jídlo dne.

Čas si naplánujte

Nastavte si budík o patnáct minut dřív. Čtvrthodina není zase tolik, aby se vám nechtělo z postele, ale start do nového dne to o hodně usnadní. Budete tak mít ještě čas se mentálně připravit na nový den, místo abyste hned skočili do ranních rituálů. 

Plánujte už večer

Abyste ráno měli dost času, udělejte něco už večer. Připravte si například oblečení (z vlastní zkušenosti víme, že to může zabrat klidně i půlhodinu). Tak ráno do připraveného oblečení jenom vklouznete a ušetřený čas využijte raději něčím příjemnějším.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat