Prostreno.cz

Nehty by se neměly stříhat, nýbrž pilovat

Samozřejmě! – řeknete si. Nehty si už dávno nestříhám, používám kleštičky… Tak prosím – raději ani jedno! Mohlo by to mít totiž fatální následky pro vaše nehty.

Není pochyb o tom, že použít nůžky nebo kleštičky je nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak si nehty zkrátit. Ovšem pokud vám nezáleží jenom na tom, mít nehty krátké, ale toužíte spíše po dlouhých a pěstěných, měli byste obojí přestat používat. Protože svým nehtům tím vůbec neprospíváte...

Poškozené nehty

Divíte se, proč se vám nehty, jen co trochu povyrostou, lámou, a to většinou hned u nehtové ploténky, tedy tam, kde to opravdu bolí? jednoduše máte nehty příliš křehké. Na vině může být například nedostatek vitaminů nebo onemocnění kůže. Ale hlavním důvodem je většinou špatná péče. Experti před stříháním nebo zkracováním nehtů kleštičkami varují, protože pak mohou být vaše už tak křehké a lámavé nehty navíc ještě porózní. Navíc si můžete při zkracování nůžtičkami poranit také nehtovou ploténku. A do poraněné ploténky nebo porózního nehtu se mohou dostat bakterie a plísně, které ho poškodí, nebo dokonce úplně zničí. Místo toho raději sáhněte po pilníku, se kterým si nehet zkrátíte i vytvarujete.

Správný pilník je základ

Abyste nehty zkrátili, potřebujete pilník s hrubší vrstvou, abyste efektivně a rychle dosáhli požadované délky. Pro jemné dokončení je nejvhodnější pilník skleněný, který je k nehtům obzvlášť jemný, a pokud vám nespadne na zem, vydrží i hodně dlouho. Ať už při zkracování nebo při jemné dokončovací práci a tvarování je také důležité nestřídat bezhlavě směr pilování. Vždy pilujte jedním směrem, nejlépe od středu k jednomu kraji nehtu a podobně od středu k druhému kraji. Tak zamezíte i případnému třepení nehtů.





Celkem 2 komentářů

Fujfuj
04.03.2021
McCoy
13.11.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat