Prostreno.cz

Domácí tonikum pro růst vlasů pouze ze dvou ingrediencí

Chomáčky vlasů na hřebenu, na polštáři, v odtoku vany i po celé podlaze. Deprimující pohled! Nelitujte ty již vypadlé, ale postarejte se růst nových. Jaká zázračná formule vám v tom pomůže?

Vlasy pro růst a kvalitu potřebují pár základních stavebních kamenů. Důležitý je dostatek bílkovin, vitaminů A, C, E, biotinu a také železa. Vhodná je tedy listová zelenina, vejce, vlašské ořechy, ale také čočka, luštěnina, která je nabitá jak bílkovinami, tak i železem, zinkem a biotinem. Neméně důležitou součástí růstu vlasů je pitný režim, díky kterému se vlas správně vyvíjí. Je tu však ještě jeden fígl, jehož součástí jsou pouhé dvě ingredience a sporák.

Účinné domácí tonikum

Obstarejte si hořčičný olej a semena pískavice (řecké seno). Vezměte asi půl litru hořčičného oleje, nalijte ho do hrnce a vhoďte zhruba půl hrsti semínek. Zapněte plotýnku a na mírném plameni zahřívejte 10 až 15 minut, do té doby, než semínka zčernají. Na výsledek nespěchejte a teplotu nezvyšujte! Vypněte sporák a hrnec odstavte na 20, 30 minut. Olej nechte vychladnout a následně jej přeceďte do vhodné nádoby, kupříkladu skleněné láhve. Semínka zlikvidujte. Čeho si okamžitě všimnete?

Změna odstínu

Rozdíl mezi hořčičným olejem v původním stavu a tom po tepelné úpravě je jednoznačný. Zlatohnědý odstín se díky pískavici proměnil v černohnědý, olej navíc jinak voní. Vzniklé tonikum vmasírujte do pokožky hlavy a suchých vlasů, na noc je zabalte do igelitového sáčku a ručníku a běžte spát. Aplikujte jednou týdně. To je vše. Pokud tonikum nedokážete mít přes noc, tak ho na hlavě nechte působit aspoň hodinu a poté si vlasy umyjte jako obvykle. Proč to zabírá?

Koktejl látek, který umí

Hořčičný olej je bohatý na přírodní tuky, které pomáhají utěsnit každý pramen vlasů, napravuje poškození teplem, vyhlazuje, působí blahodárně zvlášť na vlasy křehké a oslabené, působí proti lupům a vypadávání.

Pískavice taktéž zabraňuje vypadávání vlasů a jejich řídnutí. Poskytuje pramenům a pokožce proteiny pro výživu a zdraví a zároveň stimuluje krevní oběh. Na účinky obou ingrediencí si však budete muset chvíli počkat. Vypadávání se zastaví, nicméně průměrně vlast vyroste přibližně o 1 až 1,5 centimetru za měsíc. Proto jestli usilujete spíš o délku, neočekávejte, že se zázraky dějí přes jednu jedinou noc!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat