Prostreno.cz

Nákupy bez hrozby nákazy covidem

Bohužel ani při lockdownu nemůžete zůstat stále zavření doma. Existují věci, které zkrátka dělat musíte. Třeba nakupování. Jak ale potraviny nakoupit s co možná nejmenším rizikem nákazy?

Ačkoli už je celkový lockdown za námi a pohyb už není tolik omezený, stále je hodně lidí, kteří kvůli obavám z nákazy COVID-19 nakupují  neradi. Při větším počtu lidí hned každý myslí na to, jak velké je asi riziko možného onemocnění. Ne všichni si ale mohou nechat jídlo dovézt, takže pro všechny, kteří zkrátka do nějakého obchodu musejí, máme několik užitečných tipů, jak riziko snížit na minimum.

Nenakupujte ve špičce

Pokud chcete nebezpečí onemocnění při nákupech snížit, běžte nakoupit raději hned ráno. V časných ranních hodinách v supermarketu potkáte opravdu jen málo lidí. Kromě toho se většina obchodů po zavírací době čistí a dezinfikuje, takže i okolí je méně nakažlivé než večer.

Vydezinfikujte si nákupní košík

Mějte u sebe vždy dezinfekční sprej nebo ubrousky. Nejenom pro sebe, ale i pro věci, kterých se dotýkáte. COVID-19 může na různém povrchu přežít i několik dní. To neplatí jen pro vozíky a koše, ale i pro úchyty chladicích a mrazicích boxů.

Ničeho se nedotýkejte!

A tím se nemyslí jenom potraviny, které chcete „otestovat“ – třeba avokádo – ale především jde o váš obličej. Díky rouškám by to ale stejně už nemělo patřit k častému jevu. Rouška by měla vždy pevně sedět na své místě. Taková, kterou si musíte neustále upravovat, vás ochránit nemůže.

Udržujte si odstup

Právě v obchodech je krásně vidět, jak rychle se zapomíná na pravidlo dodržování odstupu. A protože uličky jsou mnohdy tak úzké, často jste najednou někomu mnohem blíže, než byste chtěli.

Zůstaňte přátelští

Nejde jen o vaše zdraví, ale i o zdraví těch ostatních. Zůstaňte doma, pokud se necítíte dobře. Staršímu sousedovi nakupujte, abyste ho ochránili. A vyhroceným situacím v obchodech přecházejte. I pochopení pro druhého může hodně pomoci, abychom tuhle výjimečnou situaci přestáli co nejlépe.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat