Prostreno.cz

Připravte si domácí sirup proti kašli

V době zimních plískanic a zvýšeného nebezpečí nachlazení se hodí mít po ruce nějakou první pomoc. Sirupy proti kašli určitě seženete v každé lékárně, ale co si třeba vyrobit jeden domácí?

Většina sirupů proti kašli, které se prodávají v lékárně, nejsou právě levné a mnohdy ani chutné. A přitom si ho můžete docela jednoduše vyrobit doma. A nejlepší na tom všem je, že budete přesně vědět, co jste do něj dali. Jen s několika málo přísadami vykouzlíte úžasný prostředek na rozpouštění hlenů, který porazí každé nachlazení.

Recept na domácí sirup proti kašli

Potřebujete pouze následující tři věci:

  • 2 lžíce glycerinu, který seženete bez receptu v lékárně nebo drogerii za pár korun,
  • 250 ml medu – domácího nebo kupovaného v bio kvalitě 
  • šťáva ze dvou citronů.

Celé citrony povařte několik minut na malém ohni a po vychladnutí je důkladně vymačkejte. Šťávu přelijte do vydezinfikované uzavíratelné sklenice a přidejte dvě lžíce glycerinu. Poté, co všechno pořádně promícháte, přidejte do sklenice med a znovu důkladně smíchejte. Před každým podáním musíte sirup řádně protřepat, protože ingredience mají tendenci se od sebe odlučovat. Při nočních záchvatech kašle podávejte jednu čajovou lžičku sirupu před spaním. Sklenici uchovávejte v lednici a spotřebujete v co nejkratší době.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat