Prostreno.cz

Suchá kůže potrápí i v zimě

V zimě je správná péče o pokožku těla alfou a omegou. Ovšem při vší péči se nám často může přihodit chyba, kdy bude naše pokožka nakonec ještě vysušenější.

Je napnutá, svědí a na omak hrubá – suchá kůže není v zimě žádnou výjimkou a postihuje nás od mladého věku až po zralý. Abychom se toho nepříjemného pocitu zbavili, natíráme si kůži všemi možnými krémy dodávajícími naší pokožce vláčnost. A přitom se nám může přihodit velmi snadno i velká chyba, díky které budeme mít nakonec i přes veškerou péči pokožku ještě sušší.

Největší chyba, které se můžete dopustit

Uznáváme, že za ledových zimních dní, kdy zmrznete od hlavy až po patu, neexistuje na zahřátí nic lepšího než horká sprcha nebo napuštěná vana. Pokud ale trpíte především v zimě suchou kůži, je to právě ta největší chyba, kterou můžete udělat. Protože horkou vodou splachujete z těla i mastný ochranný film, a pak se vaše kůže ještě více vysušuje. Následkem toho může vaše kůže zčervenat, svědět nebo se dokonce zanítit. A v tom nejhorším případě se vám kůže může začít dokonce loupat.

Správná péče je to nejnutnější

Aby k tomu nedocházelo, měli byste se koupat nebo sprchovat ve vodě o teplotě maximálně 36 až 37 stupňů. Také byste po sprchování nebo koupeli neměli nikdy zapomenout, kůži důkladně promazat krémem, ani s tím dlouho neotálet. Do vlhké kůže se totiž krém mnohem lépe vstřebá.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat