Prostreno.cz

Než půjdete spát... Co byste měli ještě udělat?

Ačkoli bývá člověk po celodenním shonu večer poměrně unavený, vyplatí se vyšetřit si nějaký čas pro pár činností, které je dobré udělat, než se odeberete k zaslouženému spánku.

Tak například byste mohli…

… přečíst dětem pohádku.

Nezáleží na tom, jak jste večer zmožení – přečíst dětem jejich oblíbenou knížku (případně úryvek z ní) je v podstatě povinnost. Je to totiž velmi dobře investovaná půlhodinka. Dětem se rozšíří slovní zásoba, probudí se v nich láska ke knihám a prohloubí se vztah mezi vámi.

… připravit si oblečení na druhý den.

Tohle znají především ženy – ráno stojí 10 minut před šatní skříní v zoufalství, že nemají co na sebe, ztrácejí drahocenný čas neustálým převlékáním a ještě si zkazí celé ráno. Proč se takové situaci nevyhnout třeba tím, že si oblečení připravíte večer předem?

… hodit prádlo do pračky.

Není lepší vyprat jednu dávku prádla každý večer, než s tím čekat na sobotu? O víkendu budete mít mnohem více času, když nebudete přivázaní k pračce. A jednu dávku za večer stihnete, nebojte.

… napsat pár řádek.

Nemyslíme seznam na nákup nebo dopis babičce (i když proč ne), ale cosi jako deníkový záznam – v klidu si sednout a zhodnotit na papír celý den. Co se vám povedlo, co vás potěšilo, co naopak nebylo zrovna radostné… Utřídíte si myšleny, na celý den se podíváte s odstupem. A to není na škodu.

… na chvíli vypnout.

Věnujte 10 až 15 minut jen sobě. Relaxujte ve vaně, při oblíbené knize, zkrátka při všem, co vás baví. Celý den jste se museli zabývat druhými lidmi – teď je čas zabývat se pouze sebou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat