Prostreno.cz

Tyhle potraviny vám ulehčí novoroční dietu

Ruku na srdce: Kolik diet jste už vyzkoušeli? Takových, které vás nakonec zklamaly? Máme pro vás trik! Stačí jenom nakombinovat ty správné potraviny a ke své vysněné váze se přiblížíte mílovými kroky.

Existují potraviny, které spolu ladí nejen chutí, ale i tehdy, pokud jde o to nastartovat spalování tuků a zhubnout nechtěná kila. Které to jsou?

Jogurt a lesní ovoce

Kombinace vápníku a vitaminu D významně snižuje příjem tuků. Doplněné jsou ještě vlákninou, která podpoří látkovou výměnu a zajistí dlouhodobý pocit sytosti. Vhodná je především ke snídani nebo k odpolední svačině.

Vlašské ořechy a lesní ovoce

Nerozpustná vláknina v ovoci podporuje činnost zdraví prospěšných bakterií ve vašem střevě, a zvyšuje tak produkci mastných kyselin, které brání vaše tělo před zánětlivými onemocněními. Kombinace ovoce a nenasycenými mastnými kyselinami v ořeších zajišťuje, že vaše tělo ukládá tuk mnohem méně.

Káva a skořice

Skořice je téměř bez kalorií a vaší kávě dodá výjimečnou chuť. Kromě toho obsahuje antioxidanty, které redukují ukládání tuku v oblasti břicha.

Bílý čaj a citron

Bílý čaj posiluje odbourávání tuku a brání vzniku nových tukových buněk. Kromě toho je čaj bohatý na antioxidanty, které změní tuk rychle na energii. Vitamin C z půlky citronu stačí, aby se vaše spalování tuků zvýšilo o 25 procent.

Špenát a banány

Banány, které jsou ještě trochu zelené, jsou velmi bohaté na škrob, který podporuje pocit plnosti a ztěžuje trávení. Takže tělo musí pracovat s větší silou na tom, aby strávilo jídlo, čímž se podporuje odbourávání tukových buněk a tuku na břiše. Navíc jsou banány bohaté na draslík, který vám pomůže s nadýmáním a nafouklým břichem, takže budete vypadat hubenější. Díky špenátu vás budou méně honit chutě, a protože nemá téměř žádné kalorie, můžete ho prakticky sníst, kolik chcete.

Losos a česnek

Losos je výtečným zdrojem omega-3 mastných kyselin, proteinů podporujících růst svalové hmoty a dokonalá zbraň proti zánětům. Čím více svalů máte, tím lépe funguje vaše látková výměna. Při kombinaci lososa a česneku aktivujete v játrech enzymy, které podpoří spalování a vyhlásí tak otravné pneumatice válku.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat