Prostreno.cz

Otravné mytí rukou může být i zábava

Před a po každém jídle, při kontaktu s jinými osobami a předměty, pak taky pochopitelně po toaletě. Rok 2021 se stejně jako ten předchozí nese v duchu důslednějšího mytí rukou. Ty jsou namáhané a vysušené. Navíc je ta zvýšená hygiena tak trochu otravná. Proměňte ji ve smyslnější zážitek a zkroťte každodenní stres!

Mytí rukou je v současnosti nejvyšší prioritou. Odborníci doporučují zbavovat je nečistot a bakterií po dobu nejméně 20 sekund, přičemž pozornost pod dohledem dezinfekce si zaslouží i prostory mezi prsty a pod šperky. Zkrátka a dobře, čas strávený u umyvadla se v porovnání s dobou před vypuknutím pandemie koronaviru prodloužil. Naděje na lepší vyhlídky jsou zatím mizivé, což ovšem neznamená, že se mytí rukou nedá zpříjemnit. Jakým způsobem?

Zdokonalte soustředění

Už jste někdy slyšeli o mantrách? Mantry jsou slova se silnou a účinnou duchovní vibrací. Mohou se vyslovovat nebo zpívat. Doslovný překlad slova mantra zní: man = mysl, tara (tra) = pohyb, osvobození. Mantry jsou tedy zvuky, které osvobozují mysl od bázně, připoutanosti a utrpení.

Pomáhají zpomalit duševní činnost a myšlení, stimulují všímavost a patří k výborným nástrojům pro podporu soustředění a zmírnění stresu. Mají dlouhou a bohatou historii a věřte, že budete-li je praktikovat, proměníte nenáviděnou činnost mytí rukou ve šťastnější chvíle. Stačí si zvolit ta správná slova.

Co si potichu špitat při kontaktu s mýdlem?

Cítím se skvěle a překonám všechny překážky. Opakujte 12 až 15krát.

Nic mě nezastaví. Opakujte až 20krát.

Půjdu za svými sny a dokážu si je splnit. Opakujte 10krát.

Každá výzva mne posiluje a zoceluje. Opakujte 10krát.

Život je krásný a já jsem přesně tam, kde mám být. Opakujte 10krát.

Věci, bez kterých se dnes neobejdete

Vybranou inspirativní a posilující frázi a její délku si upravte podle potřeby, ale vždy se dostaňte přes experty avizovaný dvacetisekundový standard kontaktu rukou s hygienickými prostředky. (Šeptejte, říkejte si ji v duchu či nahlas, jak to cítíte.) Pro luxusnější zážitek používejte mýdla s příjemnou vůní a ideálně i obsahem zvlhčujících látek, jako je aloe vera. Ruce by měly být měkké a hebké. Pokud tomu tak není, noste u sebe hydratační krém, který v nich utěsní vlhkost, podpoří kožní bariéru a sníží následky aplikace dezinfekce.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat