Prostreno.cz

Potraviny ve tvaru částí těla, je opravdu ovlivňují

Avokádo je jako děloha, trs hroznového vína zase jako lidské srdce. Co další přírodní dary? Do jaké míry ovlivňují orgány, kterým jsou až podezřele podobné?

Máte pocit, že o ovoci a zelenině víte naprosto všechno? A všimli jste si někdy, že některé druhy nápadně připomínají části těla? Zajímavostí a důkazů, že matka příroda má vytříbený smysl pro humor, je tu ale víc. O které potraviny se jedná a jak vlastně působí?

Avokádo je jako děloha

Co vás napadne jako první, když se podíváte na avokádo? Někdo v něm vidí dělohu, jiný zase děložní čípek. Buď jak buď, je prokázáno, že jeho obsažené sloučeniny vyvažují hladiny ženských pohlavních hormonů, přičemž snižují riziko rakoviny reprodukčních orgánů. Fascinující je také skutečnost, že plody tohoto exotického ovoce dozrávají devět měsíců po odkvětu, což je stejné jako vývoj miminka v lůně.

Mrkev? Hotové oko!

Nedá se nijak popřít, že rozkrojená mrkev vypadá jako oko. A světe, div se! Vitamin A nacházející se v této zdravé oranžové zelenině nesmírně podporuje zrak, předchází šerosleposti a zabraňuje makulární degeneraci.

Celer připomíná kosti

Při pohledu na celer se vám mohou vybavit lidské kosti. Překvapuje vás, že jeho složky, jmenovitě pak vápník, hořčík a vitamin K, jsou skutečně klíčové pro jejich pevnost a hustotu? Nebo že je tento přírodní dar vnímán jako spolehlivá prevence osteoporózy?

Fíky nepopřou podobnost s varlaty

Fíky připomínají varlata a také rostou po dvou, když dozrávají. Je to náhoda? Možná. Každopádně jsou naplněny semeny, jež se dají směle přirovnat ke spermatu. Již mnoho studií potvrdilo, že nutriční profil fíků zlepšuje mužskou plodnost a zvyšuje produkci spermií.

Hrozny jsou jako srdce

Hroznový trs je podobný srdci, nezdá se vám? Každá jednotlivá „kulička“ je pak jako srdeční buňka. Každá také nabízí hojné množství sloučeniny zvané resveratrol, která tlumí záněty, reguluje škodlivý cholesterol a zachovává správnou srážlivost krve, čímž výrazně omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat